Louise de Vries en Saskia Oskam geïn­stal­leerd als commis­sie­leden PvdD


19 mei 2022

Op donderdag 19 mei 2022 zijn PvdD fractiemedewerkers Louise de Vries en Saskia Oskam officieel geïnstalleerd als commissieleden voor de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad.

In de Utrechtse gemeenteraad heb je zogenaamde commissievergaderingen en raadsvergaderingen. Commissievergaderingen zijn vergaderingen waarin raadsleden en commissieleden hun punten over bepaalde onderwerpen uitgebreid onder de aandacht kunnen brengen en elkaar en de wethouders die erover gaan kunnen bevragen en bekritiseren op die punten. In een raadsvergadering worden er vervolgens beslissingen genomen door raadsleden over de onderwerpen die in commissies aan de orde zijn gekomen, en dan kunnen er nog afsluitende opmerkingen over gemaakt worden. Het is niet de bedoeling dat dan in de raadsvergadering nog eens uitgebreide bijdragen worden gehouden, want daar is de commissievergadering voor.

Louise en Saskia woonden al commissievergaderingen bij en deden daar ook een bijdrage namens de Partij voor de Dieren, maar de gemeente Utrecht heeft de werkwijze onlangs veranderd. Dus daarom moesten zij en ook vele andere fractiemedewerkers en vrijwilligers van alle politieke partijen in de Utrechtse gemeenteraad op donderdag 19 mei officieel geïnstalleerd worden.

Alle geïnstalleerde commissieleden kregen een hazelnootboom van de gemeente. Die van de Partij voor de Dieren worden gedoneerd aan Guerilla Gardeners op het Hof van Cartesius en dan wordt er een mooie bestemming voor gezocht.

Gerelateerd nieuws

Kiezers bedankt!

3 zetels, wat een fantastisch verkiezingsresultaat! Naast onze huidige raadsleden Maarten van Heuven en Anne Sasbrink komt ...

Lees verder

Maak bezwaar tegen paardenraces op de Maliebaan, stuur een mail!

UPDATE: de paardenraces zijn inmiddels voorbij en dit waren ook de laatste ooit in Utrecht, mede dankzij jullie protesten! Zi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief