Louise de Vries


Tijdelijk raadslid

Louise de Vries (1992) is tijdelijk raadslid (ter vervanging van raadslid Anne Sasbrink tijdens haar zwangerschapsverlof) bij de Utrechtse gemeenteraadsfractie. Ze studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Utrecht en voltooide een onderzoeksmaster in Zweden. “Ik kijk verder dan mijn neus lang is. Met kortetermijndenken en een politieke focus op een onhoudbaar economisch systeem komen we niet snel genoeg verder in het verduurzamen van onze samenleving. Ik ben lid geworden van de Partij voor de Dieren omdat zij het grotere plaatje voor zich ziet en altijd zal pleiten voor een groene en rechtvaardige wereld.”

Louise vertegenwoordigt de Partij voor de Dieren in diverse commissievergaderingen in de Utrechtse gemeenteraad.

Dossiers:
Circulaire economie, cultuur, diversiteit en inclusie, drugs, onderwijs (inclusief MBO) en bibliotheek, participatie, sekswerk, volksgezondheid (inclusief voedsel), werk en inkomen, wijk- en buurtaanpak.

Ruimtelijke ordering: de wijken Noordoost, Zuid en Zuidwest.

Foto: Menno Herstel

Gerelateerd

Vuurtje stoken: de lol weegt niet op tegen de gezond­heids­schade

De Partij voor de Dieren en GroenLinks willen het gebruik van vuurkorven aan banden leggen. Rachel Heijne van GroenLinks: “De lol die mensen in de tuin of in het park beleven, weegt niet op tegen het leed van anderen, en luchtvervuiling treft iedereen. Het is een ongemakkelijk thema, maar juist dan is het aan de politiek om de kwetsbaren onder ons te beschermen.” Tienduizenden Utrechters hebben la...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws