Beluister nu onze podcasts met diverse kandi­daten over de idealen van de PvdD


Meer infor­matie over onze kandi­daten en speer­punten voor de gemeen­te­raads­ver­kie­zingen in maart 2022

16 februari 2022

Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart heeft Charlie Crooijmans podcasts opgenomen met de eerste vijf kandidaten op de verkiezingslijst van de Partij voor de Dieren, en ook met de twee jongste kandidaten. Hieronder kun je de podcasts beluisteren:

Beluister hier de teaser van de podcasts

Podcast met onze fractievoorzitter, raadslid en nummer 1 op de kandidatenlijst Maarten van Heuven

Maarten sloot zich bij de Partij voor de Dieren aan, omdat hij net als de PvdD zegt dat economische groei niet het doel moet zijn: "Waarom moet je altijd meer en waarom moet je altijd economische groei? Wij laten steeds zien dat je andere keuzes kunt maken en ook móet maken." Ook stelt hij zaken aan de kaak waar andere partijen nooit over na zouden denken, zoals de hoofdsponsor van de Vuelta, een varkensslachter. De PvdD wil stoppen met het sturen op de groei van de stad en er een prettiger stad van maken voor mens, dier en natuur.

Beluister hier de podcast met Maarten

Podcast met ons raadslid en nummer 2 op de kandidatenlijst Anne Sasbrink

Anne: "Op bomenkap zie je bijvoorbeeld dat hier dankzij ons beweging in zit. We stellen eindeloos aan de kaak hoeveel bomen er gekapt worden in Utrecht. We bevragen de wethouder hier stevig op. Het gaat nu vaker goed en er worden bewustere keuzes gemaakt. Wij hebben gezorgd voor een herplantplicht in Utrecht en dat gebeurt wel, maar het moet sneller. We merken ook dat andere fracties hier nu meer over nadenken". Ze vertelt ook onder meer dat wij het concept 'Carnivoor, geef het door' voor elkaar hebben gekregen in de gemeentelijke organisatie.

Beluister hier de podcast met Anne

Podcast met fractiemedewerker en nummer 3 op de kandidatenlijst Lisanne Snippe

Lisanne: "Als er bouwplannen zijn, moet je kijken naar hoe de situatie is met betrekking tot groen. Je moet niet de bomen weghalen voor de bouwplannen, maar je moet de bouwplannen aanpassen aan de groensituatie. Wij zetten ons hier hard voor in. Dit is belangrijk voor klimaatadaptatie en de biodiversiteit. Een van onze speerpunten is Huisje, Boompje, Beestje, wat betekent dat bij iedere woning een boom en een nestkast voor dieren moet komen. We moeten die biodiversiteitscrisis aanpakken. Als gemeente bungelen we onderaan de ranglijst wat betreft het aantal bomen per inwoner. We moeten kappen met kappen! Ook in Amelisweerd." Ze vertelt ook over de wens van de Partij voor de Dieren voor voldoende geld voor dierenhulporganisaties in Utrecht.

Beluister hier de podcast met Lisanne

Podcast met fractiemedewerker en nummer 4 op de kandidatenlijst Louise de Vries

Louise: "Je moet er zeker bij het aanleggen van grote parken op letten dat je geen bomen en planten aanplant waar dieren niets aan hebben. Je kunt een groot stadspark aanleggen en dan alleen maar lappen gras neerleggen, maar daar hebben de dieren weinig aan. De Partij voor de Dieren let er bij het lezen van beleidsstukken op of er wel iets over onze kernpunten dieren, natuur en milieu in staat. Als dit er niet in staan, dan beginnen wij erover. Mensen zeggen dan dat wij hier scherp op zijn als partij. Het ging onlangs over kabels en leidingen in de stad en ik heb het alleen maar over bomen en het bodemleven gehad. Ik zie dan soms rollende ogen, maar het moet wél! We leggen dan goed uit waarom dit zo belangrijk is. De mens heeft geen alleenrecht op de omgeving".

Beluister hier de podcast met Louise

Podcast met nummer 5 op de kandidatenlijst Anjo Travaille

Anjo: "Ik voelde me snel thuis bij de Partij voor de Dieren, want deze partij heeft geen slappe knieën. Altijd moet er in de politiek uitgegaan worden van groei. Waarom zou je willen groeien, wie wordt daar beter van? En waarom zouden we niet wat meer opkomen voor de belangen van de natuur? De Partij voor de Dieren stelt als enige partij deze vragen. We gaan niet voor het korte termijn succesje, maar willen ervoor zorgen dat er een goed lange termijnbeleid staat voor de voor ons belangrijke onderwerpen. In het waterschap is bijvoorbeeld een motie van mij aangenomen getiteld 'ecologisch beheer, tenzij'. Hierdoor is er blijvend meer focus op biodiversiteit."

Beluister hier de podcast met Anjo

Podcast met de jongste kandidaten op de lijst Caro (nummer 9) en Xenia (nummer 19)

Caro: "Ik denk dat jonge activisten als Greta Thunberg de stem zijn van onze generatie. We pikken het echt niet meer. Er moet echt iets veranderen, en dat weten we al langer, ook de vorige generaties. Alleen de actie ontbreekt nog steeds. We hebben de middelen en de kennis, maar de daadkracht ontbreekt. Ik vind dat daarom verjonging in de politiek wel belangrijk is".

Xenia: "We zijn meer dan 20 jaar te laat begonnen. Dat economische belangen nog steeds voor gaan, maakt me boos. In je eentje kun je het niet veranderen, dus door je aan te sluiten bij PINK! of een andere activistisische organisatie kun je er samen iets aan doen. Maar soms sluit ik me er wel een beetje voor af, want als ik me er de hele dag mee bezig zou houden, zou ik me veel vervelender voelen dan ik me nu voel".

Beluister hier de podcast met Caro en Xenia

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Utrecht organiseert lezing Wilde Dieren in de Stad

Hoe is het om als pad, fazant of haas in Utrecht te wonen? Onze stad herbergt wilde dieren in talloze soorten en maten. Veel ...

Lees verder

PvdD legt planteneilandje aan tegen verdrinking van dieren

Katten en andere dieren die in het Merwedekanaal vallen, kunnen niet zelfstandig uit het water klimmen. Ook voor kleine water...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief