Partij voor de Dieren behaalt gemeen­te­raads­zetel in Utrecht!


20 maart 2014

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 heeft de Partij voor de Dieren een zetel behaald in de gemeente Utrecht. De PvdD nam voor het eerst deel aan de verkiezingen in Utrecht en merkte al snel dat de kans op een zetel groot was in deze gemeente. Onder het motto “Jouw Idealen in Utrecht” voerde de Partij voor de Dieren stevig campagne. Het streven naar een écht dier-, natuur- en milieuvriendelijk Utrecht leeft bij veel Utrechters en hier gaat de Partij voor de Dieren zich de komende vier jaar hard voor inzetten.

Lijsttrekker Eva van Esch: “Ik ben ongelofelijk trots op onze partij. We hebben een prachtige campagne gevoerd met een tomeloze inzet van een fantastisch team vrijwilligers. En uiteraard ook alle kiezers bedankt! Wij gaan vanaf vandaag in Utrecht ook in de gemeenteraad opkomen voor dieren, natuur en milieu!”

Mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid zijn de uitgangspunten van de Partij voor de Dieren. Alle beslissingen die de partij neemt worden langs deze waarden gelegd. Zo beschermt de PvdD de zwakkeren in de samenleving tegen het (meestal heersende) recht van de sterkste. Ook moeten we ons niet richten op economische groei, maar juist streven naar een duurzame maatschappij met oog voor toekomstige generaties. Zorg en aandacht voor elkaar is essentieel, niet het streven naar steeds meer geld.

De Partij voor de Dieren doet geen water bij de wijn als het om haar idealen gaat, maar houdt de andere partijen een spiegel voor. In de Tweede Kamer, maar ook in de gemeenten, Provinciale Staten en waterschappen merkt de partij dat deze aanpak werkt. De traditionele politieke partijen worden door de PvdD geïnspireerd of zij voelen onze hete adem in hun nek. Deze manier van politiek bedrijven gaan we ook in Utrecht toepassen. We houden vast aan onze idealen!

Gerelateerd nieuws

PvdD maakt bijenreservaat in Leidsche Rijn

Guerilla gardeners van de Partij voor de Dieren hebben op 16 maart een ongebruikt bouwkavel in Leidsche Rijn omgetoverd tot b...

Lees verder

Partij voor de Dieren stelt vragen over lot eenden in Lunetten

Partij voor de Dieren Utrecht stelt vandaag schriftelijke vragen aan de gemeente Utrecht over het lot van een groep Kaapse ee...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief