Partij voor de Dieren stelt vragen over lot eenden in Lunetten


2 april 2014

Partij voor de Dieren Utrecht stelt vandaag schriftelijke vragen aan de gemeente Utrecht over het lot van een groep Kaapse eenden in de Utrechtse wijk Lunetten. Aanleiding was een bericht in het AD Utrechts Nieuwsblad waarin stond dat de eenden – die volgens omwonenden overlast veroorzaakten – door de gemeente zijn weggevangen en naar een dierenhandelaar in Stolwijk (ZH) zijn gebracht. De eenden worden nu door de handelaar onder andere via Marktplaats verkocht.

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over het lot van de eenden en heeft het college van B&W onder andere gevraagd wat hun argumenten voor het vangen en het ter verkoop aanbieden van de eenden zijn. Ook wil de PvdD weten of de gemeente diervriendelijke maatregelen heeft overwogen vóórdat ze de eenden naar deze handelaar brachten. Tevens wil de partij weten hoeveel wilde dieren dit lot nog meer te wachten staat in Utrecht.

Eva van Esch, gemeenteraadslid Partij voor de Dieren: “Helaas is het legaal dat de gemeente deze dieren uit het wild vangt en aanbiedt aan commerciële dierenhandelaren, maar hier zijn wij natuurlijk zeer op tegen. Het is onbekend welk lot deze eenden te wachten staat en of hun welzijn gegarandeerd wordt door de handelaar. Voor hetzelfde geld worden de dieren geslacht en belanden ze bij mensen op het bord. Wij willen weten welke maatregelen het college gaat nemen om dit te voorkómen. Ook willen wij dat de gemeente haar beleid aanpast, zodat andere dieren dit lot in de toekomst bespaard blijft.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren behaalt gemeenteraadszetel in Utrecht!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 heeft de Partij voor de Dieren een zetel behaald in de gemeente Utrecht. De...

Lees verder

Mondelinge vragen over parkeren weiland in broedseizoen

Vanavond (10 april 2014) stelt de SP met steun van de Partij voor de Dieren en GroenLinks tijdens de raadsvergadering van de ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief