Partij voor de Dieren De Groene Belofte van Utrecht volgens NMU en Green Office


21 februari 2018

De Partij voor de Dieren, vertegenwoordigd door PvdD kandidaat Maarten van Heuven, werd gisterenavond door Green Office Utrecht uitgeroepen tot winnaar van het verkiezingsdebat “De Groene Belofte”. Dit debat werd georganiseerd in TivoliVredenburg door Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU). Bijna alle politieke partijen namen deel aan het debat.

De jury, bestaande uit studenten van Green Office van de Universiteit Utrecht, reikte na afloop van het debat een oorkonde en ‘Het Groene Potlood’ uit aan debater Maarten van Heuven, de nummer 2 op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Met dit groene potlood kan de PvdD de komende raadsperiode al haar groene en duurzame moties, amendementen en vragen ondertekenen. Uit het juryrapport: “De Partij voor de Dieren, de partij die er het meest uitsprong, heeft een heldere visie op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben concrete plannen die realiseerbaar zijn, óók voor de inwoners met een laag inkomen.”

Maarten van Heuven bracht onder meer stadsverwarming ter sprake bij de concrete plannen van de Partij voor de Dieren voor mensen met laag inkomen. De PvdD is niet tevreden met de monopoliepositie van Eneco in het kunstmatig hoog houden van tarieven en de hoge drempel qua kosten en moeilijkheidsgraad van het afkoppelen van het elektriciteitsnet om zélf duurzame en lokale energie te kunnen opwekken.

De Partij voor de Dieren zal de komende raadsperiode gevolgd worden door NMU en Green Office om te zien of zij ‘De Groene Belofte’ waarmaakt. Maarten van Heuven: “We zijn blij en trots dat de Partij voor de Dieren uitgeroepen is tot winnaar. De afgelopen vier jaar hebben we bewezen dat wij de meest duurzame en groene partij in Utrecht zijn en we zijn blij dat NMU en Green Office dit bevestigen. Wij zijn de enige partij die keer op keer herhaald dat we niet alleen moeten kijken naar het energiezuiniger maken van Utrecht, maar dat als je écht grote stappen wilt maken naar een duurzamer en klimaatneutraal Utrecht, je ook de vlees- en visconsumptie moet aanpakken. En het groen en de bomen in Utrecht veel meer moet koesteren en beschermen.”

De Partij voor de Dieren gaat ook de komende raadsperiode verder met het stevig inzetten op het vergroenen, verduurzamen en het diervriendelijker maken van Utrecht. Zij blijft hiermee de ‘luis in de pels’ van andere partijen én het college van B&W.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: breng het park in Leidsche Rijn Centrum terug!

De Partij voor de Dieren heeft zaterdagmiddag geprotesteerd tegen het schrappen van een aan inwoners beloofd park in Leidsche...

Lees verder

PvdD protesteert tegen onnodige bomenkap op de Maliesingel

Onlangs heeft de gemeente een vergunning verleend voor het kappen van deze es aan de Maliesingel. Reden: het aanleggen van ee...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief