Partij voor de Dieren neemt als paarden deel aan Sint Maarten Parade


Mensen vormden alter­natief voor echt paard na bezwaren PvdD en omstanders

13 november 2019

Afgelopen zaterdag liep Partij voor de Dieren Utrecht mee met de Sint Maarten Parade in Utrecht, als vervanging van het echte paard dat vorig jaar werd gebruikt en waar we toen bezwaar tegen maakten. Zes vrijwilligers, onder wie onze fractievoorzitter Maarten van Heuven, droegen prachtige papieren paardenhoofden met lichtjes erin tijdens de Parade. Zij beeldden zo ieder een paard uit en trokken een koets met kinderen van de Ithaka-schakelklas in Utrecht. De Partij voor de Dieren is erg blij dat de organisatie van de Sint Maarten Parade besloten heeft geen levende dieren meer te gebruiken.

In 2018 werd tijdens de Parade een paard ingezet, waar de Partij voor de Dieren veel klachten van bezoekers over kreeg. Het dier was erg gestrest, iets wat de koetsier zelf ook constateerde tijdens de Parade. Toen leden van de Partij voor de Dieren én de Utrechtse gemeenteraadsfractie hierover aan de bel trokken bij de organisatie, werd besloten geen paarden (en op ons verzoek ook geen andere dieren) meer te gebruiken tijdens de Sint Maarten Parade. Zij vroegen ons dit jaar om ter vervanging van het paard met mooie papieren paardenhoofden, gemaakt door deelneemsters aan Pop in the City, mee te lopen in de Parade.

PvdD-fractievoorzitter Maarten van Heuven: “Deze hoofden zagen er prachtig uit en we kregen hele leuke reacties van omstanders en online volgers op onze deelname aan de Parade. Ik geloof niet dat ook maar iemand het echte paard gemist heeft, en die kan dus mooi voortaan rustig en zonder stress thuisblijven. We hebben met veel plezier deelgenomen aan de Sint Maarten Parade en de sfeer was geweldig! Wie weet volgend jaar weer!”.

Gerelateerd nieuws

Utrechts PvdD-raadslid Eva van Esch naar Tweede Kamer

Het Utrechtse Partij voor de Dieren raadslid Eva van Esch begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Die...

Lees verder

Utrecht maakt dankzij PvdD kleine oppervlakten groener en biodiverser

Een motie van de Partij voor de Dieren die oproept tot microvergroening van Utrecht is overgenomen door het college van B&W. ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief