Utrechts PvdD-raadslid Eva van Esch naar Tweede Kamer


30 september 2019

Het Utrechtse Partij voor de Dieren raadslid Eva van Esch begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Dit naar aanleiding van het zondag aangekondigde vertrek van fractievoorzitter Marianne Thieme uit de Kamer. Van Esch was bijna 5,5 jaar raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht*. Fractiemedewerker Anne Sasbrink, derde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, zal de plaats van Van Esch innemen in de raad. Dit deed zij al eerder tijdens het zwangerschapsverlof van Van Esch.

Eva van Esch: “Ik kijk erg uit naar het werk in de Tweede Kamer. Ik zie ernaar uit om ook veel op landelijk niveau te kunnen betekenen. Tegelijkertijd vind ik het jammer dat Marianne vertrekt, en dat ik mijn werk in de Utrechtse gemeenteraad niet kan voortzetten, met name op het gebied van dierenwelzijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze Utrechtse fractie haar goede werk voor dieren, natuur en milieu onverminderd voortzet. Ik laat een goed geolied team achter in Utrecht”.

Raadslid Maarten van Heuven zal het fractievoorzitterschap van Eva van Esch in Utrecht overnemen. Van Esch neemt donderdag 3 oktober afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering.

* Sinds het aantreden van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad

Gerelateerd nieuws

Dankzij Partij voor de Dieren: verbod op plastic en metalen confetti in Utrecht

Het voorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op plastic en metalen confetti werd vandaag unaniem door de Utrecht...

Lees verder

Partij voor de Dieren neemt als paarden deel aan Sint Maarten Parade

Afgelopen zaterdag liep Partij voor de Dieren Utrecht mee met de Sint Maarten Parade in Utrecht, als vervanging van het echte...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief