Partij voor de Dieren wil Egel­vrien­delijk Utrecht


2 maart 2014

Partij voor de Dieren Utrecht pleitte eind februari voor een Egelvriendelijk Utrecht. De partij plaatste hiertoe op 26 februari onder andere een egelhuis op een groen hofje (Twente) in Lunetten. Met deze actie werd aandacht gevraagd voor egels en andere dieren die in de stad leven.

De egel is een beschermde diersoort die ook in een stedelijke omgeving zoals Utrecht kan wonen. Helaas lijken er minder egels in steden te zijn. Onder andere het toenemend aantal betegelde tuinen en drukke verkeerswegen zonder veilige oversteekmogelijkheden zijn niet goed voor de leefomgeving van egels. Egels hebben in steden voldoende groen en schuilmogelijkheden nodig.

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat egels ook in steden kunnen leven en wil dan ook dat Utrecht een diervriendelijke stad wordt. Om als egel in Utrecht te kunnen (over)leven zijn lage beplanting en struiken in woonwijken noodzakelijk. Daarnaast is het van belang dat bijvoorbeeld schuttingen niet helemaal tot de grond geplaatst worden en er geen gif gespoten wordt. De PvdD roept de inwoners van Utrecht op zich in te zetten voor een egelvriendelijke stad, met egeltuinen in plaats van tegeltuinen.

Gerelateerd nieuws

Wie Amelisweerd niet eert is Utrecht niet weerd!

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft op 14 maart geprotesteerd tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. De PvdD wil ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief