Wie Amel­is­weerd niet eert is Utrecht niet weerd!


15 maart 2014

De Partij voor de Dieren Utrecht heeft op 14 maart geprotesteerd tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. De PvdD wil dat het besluit tot de verbreding van de A27 wordt teruggedraaid, aangezien anders opnieuw een stuk natuur in Nederland wordt opgeofferd voor asfalt en de leefomgeving van omwonenden ernstig wordt aangetast.

De minister van Infrastructuur en Milieu wil dat de A27 bij het Utrechtse natuurgebied Amelisweerd wordt verbreed naar twee keer zeven rijstroken. De verbreding zou de belastingbetaler een miljard euro gaan kosten en er wordt een flink aantal bomen gekapt. Onbegrijpelijk volgens de PvdD, aangezien er op dit stuk snelweg nauwelijks files staan.

Een verbreding zal grote gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit en zorgen voor geluidsoverlast bij omwonenden. Daarnaast gaat de verbreding ten koste van de natuur en de dieren die in het mooie Amelisweerd leven. De kandidaten van de Partij voor de Dieren hebben laten zien hoe ernstig de gevolgen van de verbreding zijn voor omwonenden, door onder andere mondkapjes en gehoorbeschermers te dragen.

De Partij voor de Dieren heeft de verbreding altijd al onnodig gevonden en de partij dringt er in de Tweede Kamer al jaren op aan dat de verbreding niet door moet gaan. De minister heeft op verzoek van de Partij voor de Dieren laten weten in april een brief te sturen waarin zij ingaat op de laatste onderzoeken.

Vorig jaar was de Partij voor de Dieren ook aanwezig bij een megaprotest tegen de verbreding.

Eva van Esch (Partij voor de Dieren): "De verbreding van de A27 brengt alleen maar schade toe en is bovendien niet nodig. Behoud van natuur en schone lucht en zo min mogelijk geluidsoverlast zijn voor de inwoners van Utrecht veel meer waard dan een paar seconden tijdswinst voor de automobilist. Wij zullen ons met hand en tand verzetten tegen de verbreding als we in de gemeenteraad van Utrecht zitten!"

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil Egelvriendelijk Utrecht

Partij voor de Dieren Utrecht pleitte eind februari voor een Egelvriendelijk Utrecht. De partij plaatste hiertoe op 26 februa...

Lees verder

PvdD maakt bijenreservaat in Leidsche Rijn

Guerilla gardeners van de Partij voor de Dieren hebben op 16 maart een ongebruikt bouwkavel in Leidsche Rijn omgetoverd tot b...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief