PvdD op de bres voor planten stadhuis


29 mei 2015

De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren is een reddingsactie begonnen voor de planten op het stadhuis. De gemeente meent dat de planten én de meeste potten eromheen ‘afgeschreven’ zijn en heeft opdracht gegeven de planten te vervangen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van de Partij voor de Dieren én van medewerkers van het stadhuis. Dankzij de PvdD wordt een deel van de planten gedoneerd aan het Plantenasiel in Utrecht, voor de rest moeten nog adoptieadressen gevonden worden.

Raadslid Eva van Esch: “De PvdD kwam achter de plannen van de gemeente toen wij een plant weghaalden bij het kopieerapparaat op de tweede verdieping. Deze plant was door de slechte locatie op sterven na dood en ons werd verteld dat alle planten binnenkort vervangen zouden worden, omdat zij hun beoogde levensduur zouden hebben overschreden. Dit vonden wij een vreemd verhaal en we namen contact op met de facilitaire dienst. Wij gaven hierbij aan dat wij de planten wilden redden van de vuilstort. Dit wordt ons gelukkig toegestaan. We gaan er dan ook voor om zoveel mogelijk planten te redden!”

Raadslid Eva van Esch met een deel van de planten van het stadhuis

Verspilling van belastinggeld
Medewerkers van het stadhuis wisten van niets, zo bleek uit de verontwaardigde reacties toen gisteren planten uit kantoren werden weggehaald. Veel ambtenaren zorgen al jaren voor de planten in hun kantoor en ook zij protesteerden tegen de plannen van de gemeente om alle planten te vernietigen en te vervangen door andere. Van Esch: “Naast het feit dat het zonde is dat nog gezonde planten vervangen worden, vinden wij het verspilling van belastinggeld dat zowel de planten als veel plantenpotten moeten verdwijnen. Gelukkig is het Utrechtse Plantenasiel bereid om maandag 1 juni een aantal planten op te komen halen. Voor de rest van de planten zoeken we nog met spoed adoptieadressen”.

Mensen die een of meerdere planten willen adopteren kunnen een mail sturen naar partijvoordedieren@raad.utrecht.nl. De PvdD kijkt dan of er nog planten over zijn en maakt voor maandag 1 juni een afspraak met geïnteresseerden. Dinsdagochtend worden de resterende planten al weggehaald door de gemeente.

Let op: houd er rekening mee dat het om grote planten gaat, de meeste zonder pot. Vervoer kan alleen met een bakfiets of een auto.

Gerelateerd nieuws

PvdD illustreert overlast Zomerkriebels festival in raad

De Utrechtse Partij voor de Dieren fractie illustreerde met het draaien van hardbeat house tijdens de raadsvergadering van 21...

Lees verder

PvdD wil Utrecht als tweede gentechvrije gemeente

Een gentechvrij Utrecht, dat is wat de Partij voor de Dieren op woensdag 3 juni in het kader van de Dag van de Stadslandbouw ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief