PvdD ruimt grote hoeveelheid zwerf­afval en vuur­werk­resten in en rond Juli­anapark op


7 januari 2018

Actieve leden van Partij voor de Dieren Utrecht gingen op 6 januari 2018 aan de slag met het opruimen van zwerfafval en vuurwerkresten in en rond het Julianapark in Zuilen. Zij haalden in twee uur tijd 10 grote vuilniszakken vol vuurwerk, plastic, blik, glas en andere rotzooi op, en dat was alleen nog maar in en rond het park.

Saskia Oskam, fractiemedewerker woonachtig in Zuilen en nummer 4 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen: “De Partij voor de Dieren is geschrokken van de grote hoeveelheden vuurwerkafval en zwerfafval in en rond dit belangrijke stukje natuur in Utrecht. Vooral bij restaurant Juliana lag (en ligt) veel knalvuurwerk dat tot op heden nog niet opgeruimd is. In het park lagen vooral blikjes en plastic zakken en verpakkingsmateriaal die mensen hebben achtergelaten.

Saskia Oskam bij het Julianapark in Zuilen

14 actieve leden van de Partij voor de Dieren hielpen mee en omdat er zoveel rotzooi lag kwamen zij in twee uur tijd niet verder de wijk in dan in en rond het Julianapark. Oskam: “We organiseren wel vaker cleanups in Utrecht, zoals een paar maanden geleden in Lombok. Maar wat wij nu in Zuilen hebben aangetroffen is echt téveel troep. Mensen, maar ook restaurants, die hun vuurwerkafval gewoon laten liggen, of achteloos hun (half)lege blikjes en verpakkingsmateriaal in een park neergooien, met alle gevolgen van dien voor dieren en natuur, dat kan echt niet door de beugel. Ook al ruimt de gemeente regelmatig zwerfafval op, wij roepen Utrechters op om hun afval gewoon níet op straat te gooien en het door hen afgestoken vuurwerk netjes op te ruimen.”

Veel vuurwerkresten bij restaurant Juliana

Zoals bekend wil de Partij voor de Dieren een verbod op consumentenvuurwerk, zeker rond parken vanwege de kwetsbare natuur. Het feit dat er heel veel vuurwerk is afgestoken naast het park benadrukt nog eens dat de gemeente Utrecht wat de PvdD betreft vaart moet maken met het vergroten van het aantal vuurwerkvrije zones en de parken hier als eerste in mee te nemen. Te beginnen bij de jaarwisseling 2018/2019.

Actieve leden van de Partij voor de Dieren aan de slag in en rond het Julianapark

Een gemeentemedewerker haalde het door de PvdD verzamelde afval op bij Brouwerij Oproer/DB's

Gerelateerd nieuws

Dankzij PvdD kiest Utrecht voor ecologisch beheer singel

De Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben ervoor gezorgd dat de gemeente Utrecht kiest voor ecologisch beheer van de sing...

Lees verder

Partij voor de Dieren presenteert haar verkiezingsprogramma voor 2018-2022

Een leefbare stad voor mens en dier, dat is waar de Partij voor de Dieren ook de komende vier jaar op gaat inzetten in de Utr...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief