PvdD stelt vragen over gifge­bruik door woning­cor­po­raties


10 augustus 2017

De Partij voor de Dieren wil nu eindelijk weten hoe het zit met de gesprekken met woningcorporaties over gifgebruik op hun terreinen. Daarom stelden we op 10 augustus 2017 schriftelijke vragen aan het college van B&W hierover.

De PvdD had al meerdere keren aan de wethouder en ambtenaren gevraagd hoe het zit in Utrecht én wat het college gaat doen om gifgebruik in Utrecht terug te dringen. Maar we kregen nooit echt duidelijk antwoord.

De PvdD vraagt het college onder meer of er al gesprekken zijn geweest met de Utrechtse woningcorporaties en zo nee, wanneer die gaan plaatsvinden, of er ook gesprekken zijn geweest of worden ingepland met commerciële verhuurders en of het college inzicht heeft in de hoeveelheid gif die wordt gebruikt ter bestrijding van ‘onkruid’.

De gemeente zelf is jaren geleden gestopt met het gebruik van gif (denk aan RoundUp van het bedrijf Monsanto), maar het kan zomaar gebeuren dat direct naast gemeentelijk grondgebied wél gif wordt gespoten. De Partij voor de Dieren wil dat dit stopt, want het is gevaarlijk voor planten, dieren en mensen.

De schriftelijke vragen zijn hier te vinden. De antwoorden worden rond 5 september verwacht.

Gerelateerd nieuws

Parkenbeleid is nodig om festivalisering stad tegen te gaan

De Partij voor de Dieren vindt dat het college van B&W een parkenbeleid moet opstellen waarin per park wordt aangegeven of en...

Lees verder

Steriele Utrechtse bomen?

De Partij voor de Dieren stelde op 15 augustus 2017 schriftelijke vragen aan het college van B&W over de aanwezigheid van ste...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief