PvdD verduur­zaamt kantoor in stadhuis


9 april 2015

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren roept niet alleen de inwoners van Utrecht op hun woning te verduurzamen, maar is hard bezig dit zelf ook te doen op haar kantoor in het stadhuis van Utrecht. Waar het stadhuis bijna overal energie lekt omdat het zo’n oud pand is, draagt de PvdD een steentje bij aan een beter milieu door haar kantoor zoveel mogelijk te vergroenen.

Zo komt er minder koude wind meer naar binnen door het aanleggen van tochtstrips in het raamkozijn en heeft de PvdD radiatorfolie aangebracht achter haar verwarming, zodat er minder warmte verloren gaat. Er wordt ook voor zover dat kan gebruik gemaakt van LED-verlichting.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Het zijn kleine stapjes, maar wij willen een verschil maken in dit energieverspillende gebouw. In grote delen van het stadhuis zit nog steeds enkel glas en we hebben niet voor niets tochtstrips moeten aanleggen: de vitrages die voor ons raam hangen waaiden bij een kleine windvlaag al heen en weer. Het liefst zien we ook dat de TL-verlichting wordt vervangen door LED-verlichting, maar dit wordt een uitdaging, omdat er wordt gezegd dat deze TL-buizen al zeer duurzaam zijn.”

De fractie heeft de facilitaire dienst maanden terug gevraagd de dikkere gordijnen die in ons kantoor hingen terug te plaatsen. Deze zijn helaas weggehaald toen de fracties verhuisden naar de tweede verdieping van het Stadhuis. “De gordijnen zijn er nog niet, maar daar gaan we achteraan!”

Met kleine stappen kunnen fracties zélf al een verschil maken, dus de Partij voor de Dieren hoopt dat andere fracties en gebruikers van het stadhuis ook aan de slag gaan met het verduurzamen van hun kantoren. Op deze manier hoopt de PvdD ook de gemeente te stimuleren harder te lopen voor een klimaatneutraal Utrecht.

Gerelateerd nieuws

Geen ballonoplatingen meer met Koningsdag in Utrecht-Oost

Partij voor de Dieren Utrecht kreeg vanmorgen van het Utrechts Oranje Comité (UOC) te horen dat Oranjevereniging Utrecht-Oost...

Lees verder

Geen koeienbrug in Amelisweerd

De Partij voor de Dieren is geen voorstander van het aanleggen van een brug voor de melkkoeien van melkveehouderij Van Dijk i...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief