Stage Utrechtse gemeen­te­raads­fractie Partij voor de Dieren


8 januari 2015

Ter versterking van de Utrechtse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrokken stagiaire. Het gaat om een meewerkstage (met mogelijkheid voor eigen onderzoek) voor ten minste 3 maanden.

De stage
Deze uitdagende stage biedt je de kans kennis te maken met het werken binnen een politieke partij. Je houdt je bezig met werkzaamheden op het gebied van 1) communicatie, zoals:

  • up to date houden en vullen van onze website;
  • bijhouden social media;
  • assisteren bij de afhandeling van schriftelijke en digitale publieksreacties.

en 2) inhoudelijke ondersteuning, zoals:

  • opzoeken van informatie en het checken van feiten met betrekking tot het raadswerk;
  • verzorgen van stukken en speeches ten behoeve van vergaderingen;
  • doorlezen van informatie en het kunnen samenvatten ervan.

Uiteraard kan er afhankelijk van de opleiding, interesses en ervaring van de stagiair gekeken worden naar specifieke werkzaamheden en het doen van onderzoek ten behoeve van een thesis.

De student
We zijn op zoek naar een enthousiaste hbo of WO student (m/v) bij voorkeur in de studierichtingen communicatie, rechten, politicologie of milieu-maatschappijwetenschappen. Maar ook studenten uit andere studierichtingen kunnen reageren.

Je hebt een enthousiaste, flexibele en proactieve werkhouding en hebt geen 9 tot 17 mentaliteit. Communicatieve vaardigheden, feeling met het politieke werk en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn een must. Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken en je hebt affiniteit met de doelstellingen van de Partij voor de Dieren. Woonachtig in de gemeente Utrecht is noodzakelijk.

Solliciteren naar deze stage?
Stuur voor 1 februari een mail met je motivatie en CV naar Eva van Esch (e.van.esch@utrecht.nl). Voor meer informatie over de stage kun je bellen met 06-17056617.

Gerelateerd nieuws

Keuze voor parkeerplaatsen in plaats van luchtkwaliteit

Op dit moment wordt er extra parkeermogelijkheid gecreëerd bij boerderij Mereveld te Amelisweerd. Volgens amendement 56, waar...

Lees verder

PvdD zorgt voor meer aandacht voor dieren, natuur en milieu in Utrecht

In 2014 grote nadruk op kernwaarden Partij voor de Dieren 2014 was een mooi jaar voor de Partij voor de Dieren in Utrecht: o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief