Utrecht, echt goed voor dieren?


4 oktober 2014

Vandaag, Dierendag 2014, overhandigde ons Utrechtse raadslid Eva van Esch een manifest aan wethouder dierenwelzijn Paulus Jansen. Dit manifest, genaamd 'Utrecht, echt goed voor dieren?' bevat vele aanvullingen op en aanbevelingen voor een nieuwe Nota Dierenrijk Utrecht.

De huidige Nota Dierenrijk Utrecht dateert uit 1999 en de gemeente Utrecht beloofde de Partij voor de Dieren onlangs om deze te gaan updaten. Hoewel er best wat goede punten in de nota staan, vond de Partij voor de Dieren dat er nog heel wat punten bij moesten. Deze hebben we allemaal samengevat in het manifest.

We willen ervoor zorgen dat dierenwelzijn in alle beleidsterreinen van de gemeente geïntegreerd wordt en dat er sowieso meer aandacht komt voor dieren in Utrecht.

De komende tijd gaan we de gemeente ook op andere manieren stimuleren een goede nieuwe Nota Dierenrijk Utrecht op te stellen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren biedt manifest Dierenwelzijnsnota aan

Op Dierendag, zaterdag 4 oktober, vraagt de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren aandacht voor dierenwelzijn bin...

Lees verder

Echte mannen vissen niet

Partij voor de Dieren Utrecht heeft vernomen dat er op 12 oktober a.s. in het kader van de Culturele Zondagen een viswedstrij...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief