Partij voor de Dieren biedt manifest Dieren­wel­zijnsnota aan


3 oktober 2014

Op Dierendag, zaterdag 4 oktober, vraagt de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren aandacht voor dierenwelzijn binnen de gemeente Utrecht. De partij zal, om 12:00 op de Stadhuisbrug in Utrecht het manifest ‘Utrecht, echt goed voor dieren?’ aanbieden aan wethouder dierenwelzijn Paulus Jansen. Het manifest bevat aanvullingen op de verouderde Dierenwelzijnsnota (1999) van de gemeente Utrecht.

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente Utrecht zich aan haar belofte houdt om de verouderde Dierenwelzijnsnota te vernieuwen en daarbij de aanbevelingen uit het manifest als leidraad neemt. PvdD raadslid Eva van Esch is vastberaden om dierenwelzijnsonderwerpen op de Utrechtse politieke agenda te krijgen: "Tijdens de vorige raadsperiode is dierenwelzijn nauwelijks tot niet aan bod gekomen in de gemeenteraad. Nu de Partij voor de Dieren in de raad zit zal dat drastisch veranderen. Het feit dat de Dierenwelzijnsnota de afgelopen 15 jaar geen opfrisbeurt heeft gehad geeft al aan dat er op dit gebied nog veel te winnen is. In het manifest geven wij de aanzet voor een écht diervriendelijk Utrecht."

Het manifest ‘Utrecht, echt goed voor dieren?’ zal aanstaande zaterdag worden aangeboden door raadslid Eva van Esch in aanwezigheid van belangstellenden en actieve leden van de Partij voor Dieren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verzet zich tegen gebruik tweetakt bladblazer

De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente Utrecht moet stoppen met het gebruik van de zeer luchtverontreinigende tweetak...

Lees verder

Utrecht, echt goed voor dieren?

Vandaag, Dierendag 2014, overhandigde ons Utrechtse raadslid Eva van Esch een manifest aan wethouder dierenwelzijn Paulus Jan...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief