Vernie­tiging groen voor parkeer­plaatsen Bekkerstraat


5 april 2018

In de Bekkerstraat in Wittevrouwen is zonder goede afstemming met de buurt en zonder goede redenatie vanuit het college groen verwijderd om parkeerplaatsen aan te leggen. De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren heeft hierover vandaag al voor de derde keer vragen aan het college gesteld. Raadslid Eva van Esch: "Dit is echt een voorbeeld hoe het niet moet in een stad die zegt groen belangrijk te vinden. Er rammelt van alles aan dit dossier en het kostbare groen is hiervan de dupe."

Het draait allemaal om het voormalige Anatomiegebouw aan de Bekkerstraat. Dit gebouw had voorheen een maatschappelijke bestemming. Nu worden door een nieuwe eigenaar woningen en bedrijfsruimte in het gebouw ontwikkeld. Bij die nieuwe bestemming zijn volgens de gemeentelijke parkeerregels minder parkeerplaatsen nodig. Omdat het parkeren voor gebruikers van het gebouw altijd plaatsvond in de omliggende straten zou dat na de bestemmingswijziging ook nog prima moeten kunnen. Toch kiest de nieuwe eigenaar ervoor om in de tuin bij het gebouw extra parkeerplaatsen te maken. Dit is ten koste gegaan van de groenstrook die daar aanwezig was.

Het bevreemd de Partij voor de Dieren dat het college hier toestemming voor heeft gegeven, omdat het niet noodzakelijk was meer parkeerplekken te realiseren. Raadslid Eva van Esch: “Als het college dan zegt dat ze liever heeft dat mensen op eigen terrein parkeren dan op de openbare weg, dat zou er in dit geval op zijn minst voor gekozen moeten worden om minimaal een vergelijkbaar aantal parkeerplaatsen in de openbare ruimte op te heffen en er een groene invulling aan te geven. Maar ook dat wil het college ook niet. In feite worden er dus gewoon parkeerplaatsen toegevoegd ten koste van groen.”

In reactie op eerdere vragen van de Partij voor de Dieren gaf het college aan dat de groenstrook langs de Biltsche Grift in tact zou blijven. Wie ter plaatse gaat kijken ziet echter dat er een grote kaalslag heeft plaatsgevonden. Van Esch: “Dit klopt gewoon niet. Het is overduidelijk dat het groen niet meer in tact is, ik begrijp niet waarom het college dit in haar antwoorden toch beweert. Daarom blijf ik ze hierover bevragen totdat ik een heldere verklaring krijg over de situatie en de gang van zaken.”

Gerelateerd nieuws

Kiezers bedankt! 2 zetels!

Iedereen die 21 maart op de Partij voor de Dieren gestemd heeft, iedereen die zich keihard hiervoor ingezet heeft, iedereen d...

Lees verder

Na actie PvdD: Jumbo verkoopt in Utrecht geen levende kreeften

Dankzij een protestactie van Partij voor de Dieren Utrecht heeft Jumbo toegezegd geen levende kreeften te gaan verkopen in hu...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief