Monde­linge vragen McDonald's naar Utrecht, slecht idee


Utrecht profileert zich als een stad van gezond stedelijk leven, die de Global Goals hoog in het vaandel heeft staan, en naar een groene, gezonde en slimme economie streeft. McDonald’s is een fastfoodbedrijf dat extreem ongezond, dieronvriendelijk en niet-duurzaam is. Het Amerikaanse bedrijf kondigde deze week aan het Nederlandse hoofdkantoor naar Utrecht te verplaatsen, en intrek te nemen in een nieuwe toren in het stationsgebied, nota bene náást het Stadskantoor. De Partij van de Dieren is hier onthutst over en heeft de volgende vragen:

  1. Is het college het met ons eens dat McDonald’s een bedrijf is dat ongezond voedsel stimuleert, een onduurzaam en dieronvriendelijk beleid voert en geen enkele aansluiting heeft bij de Global Goals? Zo nee, waarom niet?
  2. Is het college het met ons eens dat de komst van het hoofdkantoor van McDonald’s naar Utrecht niet past bij het profiel van gezond stedelijk leven en de ambities tot een groene, gezonde en slimme economie? Zo nee, waarom niet?
  3. Is het college bereid alles op alles te zetten om de komst van het Nederlandse hoofdkantoor van deze fastfoodgigant tegen te gaan? Zo nee, waarom niet?
  4. Als McDonald’s toch naar Utrecht komt, is het college bereid om in gesprekken aan te kaarten dat uitingen van McDonald’s niet zichtbaar mogen zijn vanuit de openbare ruimte? Zo nee, waarom niet?
  5. Als McDonald’s toch naar Utrecht komt, is het college bereid om nu al aan te geven dat niemand van het college de opening van het hoofdkantoor komt verrichten? Zo nee, waarom niet?

Maarten van Heuven, Partij voor de Dieren