Monde­linge vragen Meer afval­bakken in parken


Indiendatum: jun. 2020

Mondelinge vragen 4, 4 juni 2020

Voor veel mensen is de afgelopen maanden het park een alternatieve plek geweest om te verblijven. Ook de komende maanden zal dat nog wel zo blijven. Meer mensen in het park betekent ook meer afval. Gedurende de coronacrisis is het van belang dat mensen ook snel, gemakkelijk en veilig van dat afval af kunnen en dat ze niet worden geconfronteerd met volle afvalbakken.

1. Deelt het college de mening van de Utrechtse VVD en PvdD dat het onwenselijk is dat mensen in de parken en landgoederen met overvolle afvalbakken en zwerfafval worden geconfronteerd? Zo nee, waarom niet?

2. Herkent het college het beeld van bijgevoegde foto’s uit het Maximapark?

3. Krijgt het college meer meldingen over afval in parken en zo ja, betreft dit meer en andere parken (en landgoederen) dan in andere jaren?

4. Deelt het college de mening van de VVD en PvdD dat dit binnen de huidige hygiënemaatregelen onwenselijk is?

5. Kan het college extra tijdelijke afvalbakken plaatsen en/of extra schoonmaakronden maken?
NB de VVD heeft hier vorig jaar ook al om gevraagd.

6. Kan dit gedekt worden uit bijvoorbeeld het wegvallen van een deel van de gebruikelijke inzet bij festivals en evenementen?

Martijn van Dalen, VVD
Gertjan te Hoonte, VVD
Anne Sasbrink, Partij voor de Dieren

Zie ook www.ad.nl/utrecht/vvd-utrecht-wil-maatregelen-tegen-groeiende-afvalberg-in-wilhelminapark~ae597e06 en https://www.ad.nl/utrecht/wilhelminapark-zooitje-na-zomeravond-met-barbecue-en-bier~a8698e93