Schrif­te­lijke vragen Groen en corona

Schriftelijke vragen nav coronacrisis, geen vraagnummer

Naar aanleiding van dit artikel: https://www.ad.nl/dossier-corona-in-utrecht/burgemeesters-regio-utrecht-willen-bossen-op-slot-na-massale-stroom-van-dagjesmensen~ac1db824, mijn eigen waarneming in het Griftpark en signalen van collega's over andere parken, stelt de Partij voor de Dieren de volgende vragen over groen en de coronacrisis:

1. Hoe groot is dit probleem bij Utrechtse parken en landgoederen?

2. Drukte tussen mensen onderling, helaas ook in Utrechtse parken nog veel mensen die het afstandscriterium niet in acht nemen wanneer ze elkaar passeren: is het haalbaar om door middel van borden bij de ingangen van Utrechtse parken mensen eraan te herinneren dat het afstandscriterium ook in het park geldt? (In diverse media zijn voorbeelden te vinden van andere gemeenten die borden of lichtkranten geplaatst hebben)

3. Merken handhavers andere gevolgen van drukte in de natuur, bijvoorbeeld op het gebied van zwerfvuil?

4. is de gemeente Utrecht in gesprek met de gemeente Bunnik over specifiek Amelisweerd, en welke maatregelen we samen kunnen nemen om drukte hier te voorkomen?

Anne Sasbrink, Partij voor de Dieren