Bescherm mens, dier en milieu met Oud & Nieuw


19 mei 2014

Partij voor de Dieren en GroenLinks Utrecht willen van het college van B&W weten of ze bereid is een verbod in te stellen op het afsteken van consumentenvuurwerk in Utrecht. Dit om ervoor te zorgen dat mens, dier en milieu beter beschermd worden tijdens de viering van Oud & Nieuw in Utrecht.

Er is een toenemende maatschappelijke weerstand tegen vuurwerk, onder andere vanwege het grote aantal incidenten. Ook riepen oogartsen onlangs op tot een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Reden voor de Partij voor de Dieren om ook in Utrecht toe te werken naar een verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten. Omdat ook GroenLinks zich hard maakt voor strengere regels op het gebied van consumentenvuurwerk vroeg de PvdD hen als mede-indiener van de schriftelijke vragen.

Eva van Esch, gemeenteraadslid Partij voor de Dieren: “De overlast door vuurwerk voor mens en dier, de milieuschade, het hoge aantal incidenten van geweld en vernieling en (het grote risico van) gezondheidsschade tijdens de jaarwisseling vinden wij onacceptabel. Niet alleen in Utrecht, maar ook op landelijk niveau pleit de PvdD al langer voor een verbod op consumentenvuurwerk”.

Steven de Vries, gemeenteraadslid GroenLinks: “De viering van de jaarwisseling is een mooi feestje, waarvan GroenLinks het belangrijk vindt dat iedereen hier van kan genieten. Extreme overlast en schade voor mens, dier en milieu horen daar natuurlijk niet bij. Het zou daarom goed zijn om op plekken in de dorpen en wijken vuurwerkvrije zones aan te wijzen om zo de overlast te beperken.”

Hier zijn de vragen te vinden.

Gerelateerd nieuws

Actie tegen landbouwgif in Houten

De Partij voor de Dieren voert donderdag 8 mei actie tegen landbouwgif in de gemeente Houten. De fruitboomgaarden in deze gem...

Lees verder

Partij voor de Dieren mist ambitie in Voorjaarsnota Utrecht

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren ziet weinig ambitie in de zojuist gepresenteerde Voorjaarsnota. “Om Utre...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief