Bewoners De Meern en PvdD vragen om honden­speel­weide


26 november 2015

De Partij voor de Dieren stelt vandaag vragen aan het Utrechts college van B&W over het toekennen van een hondenspeelveldje voor 100 honden uit De Meern. Niet alleen voor de honden, maar ook voor mensen zou dit veldje mét omheining veel betekenen.

PvdD-Raadslid Eva van Esch: “Op 25 november 2015 sprak de Partij voor de Dieren met een groep bevlogen en bezorgde bewoners van De Meern over een hondenspeelweide langs Het Lint. Tevergeefs hebben zij bij de wethouder Openbare Ruimte en Groen aangeklopt voor de toewijzing van een veldje voor het veilig uitlaten van hun honden.” De bewoners pleiten er al enige tijd voor dat zij dit veldje mogen gebruiken voor het uitlaten van hun honden, maar ook voor het voortzetten van belangrijke sociale contacten met buurtbewoners. Voor de veiligheid wensen zij een omheining om dit veldje, zodat honden niet de weg op rennen en bewoners even zorgeloos met elkaar kunnen zijn. De bewoners krijgen veel steun van elkaar in de vorm van een sociaal vangnet en opvang van hun hond als zij deze even zelf niet kunnen uitlaten vanwege omstandigheden of lichamelijke en/of geestelijke klachten.

45 minuten lopen voor een hondenspeelweide
De Partij voor de Dieren wil onder meer van het college weten wat zij al heeft gedaan en wat zij nog gaat ondernemen om de bewoners tegemoet te komen. Van Esch: “We wijzen niet alleen op het belang van een goede en veilige uitlaatplek voor een grote groep honden uit de buurt, maar ook voor de sociale cohesie die bestaat tussen de hondeneigenaren bij Het Lint in De Meern. Als deze groep mensen naar de hondenspeelweides toe moet die de gemeente hen aanwijst, moeten ze 25 tot 45 minuten lopen om deze weides te bereiken. Dat is natuurlijk niet te doen voor de meeste mensen. Het unieke aan dit bewonersinitiatief is dat deze bewoners zeer betrokken zijn en meer dan bereid zijn om er zelf voor te zorgen dat die omheining er komt. Maar dan moet het college hen wel de grond toewijzen en hen welwillend zijn wat de betreft de plaatsing van de omheining.”

De Partij voor de Dieren hoopt dat het college samen met de bewoners gaat kijken naar het zo snel mogelijk in gebruik nemen en veilig maken van de hondenspeelweide langs Het Lint. De schriftelijke vragen zijn hier te vinden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Stopzetting subsidie Milieucentrum slecht voor Utrecht

De Partij voor de Dieren vindt het essentieel om zo snel mogelijk in de commissie Stad & Ruimte te spreken over de beëindigin...

Lees verder

Utrecht investeert niet direct in fossiele industrie

Utrecht investeert niet direct in de fossiele industrie, blijkt uit antwoorden op vragen van de Partij voor de Dieren naar he...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief