Bomen Europaweg hoeven niet weg


8 december 2014

Partij voor de Dieren Utrecht stelde op 8 december 2014 samen met de ChristenUnie, D66 en GroenLinks schriftelijke vragen over de geplande kap van 99 bomen aan de Europaweg in Vleuten.

Niet alleen deze politieke partijen, maar ook buurtbewoners snappen niets van het voornemen van de gemeente om de bomen te kappen. De gemeente gaf aan dat de bomen in een matige of slechte conditie zijn, maar de PvdD en anderen zetten hier vraagtekens bij. De ChristenUnie bekeek het onderzoek van de gemeente naar de conditie van de bomen en nu blijkt dat 88 van de 99 bomen ‘vitaal of normaal’ zijn. Reden genoeg om te blijven pleiten voor behoud van de bomen!

De schriftelijke vragen zijn hier te vinden.

De Partij voor de Dieren houdt de vinger aan de pols bij de gemeente Utrecht wat betreft het bomen- en groenbeleid. We pleiten ervoor dat de gemeente zoveel mogelijk voorkomt dat er bomen gekapt moeten worden. Ook willen we dat er bij bouwplannen altijd rekening wordt gehouden met het aanwezige groen.

Gerelateerd nieuws

PvdD wil geen grootschalige festivals in natuurgebied Gagelbos

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente Utrecht stopt met het verlenen van vergunningen aan festivals in (beschermde) na...

Lees verder

Verbod op gratis plastic tasjes in Utrecht?

De Partij voor de Dieren wil dat er in Utrecht een einde komt aan het verstrekken van gratis plastic tassen in winkels. ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief