Brief naar Hoog­ravens Belang over vuur­werkshow Koningsdag


25 april 2016

Vandaag stuurde Partij voor de Dieren Utrecht een e-mail naar Hoogravens Belang, die ieder jaar op Koningsdag een vuurwerkshow organiseert:

Geachte leden van Hoogravens Belang,

De Partij voor de Dieren heeft u al eerder benaderd over het feit dat u ieder jaar met Koningsdag een vuurwerkshow organiseert in Hoograven, vlakbij de Vogelopvang. Ook hebben wij hierover contact gehad met de gemeente Utrecht. De gemeente geeft aan dat u geen vergunning voor de show hoeft aan te vragen, omdat het om minder dan 2.000 kilo vuurwerk zou gaan.

Wij maken ons ernstig zorgen over het feit dat u toch een behoorlijk aantal kilo’s vuurwerk de lucht in schiet. We zitten op dit moment middenin het broedseizoen voor vogels. Én de Vogelopvang, die zieke en gewonde vogels opvangt, zit ook nog eens in de buurt. Daarnaast is vuurwerk slecht voor het milieu én zijn huisdieren, maar ook veel mensen er bang voor. Het plezier dat een klein aantal mensen beleeft aan uw vuurwerkshow weegt niet op tegen het leed van dieren en mensen die de dupe worden van dit vuurwerk.

We vragen u dan ook vriendelijk, doch dringend, voortaan af te zien van het afsteken van vuurwerk tijdens Koningsdag en deze show te vervangen door een dier-, milieu- en mensvriendelijk alternatief. Op deze website vindt u alternatieven voor het oplaten van ballonnen, maar deze tips gelden net zo goed voor het vervangen van vuurwerkshows: www.dieballongaatnietop.nl/alternatieven.

Graag ontvangen wij een reactie van u.

Eva van Esch, raadslid Partij voor de Dieren Utrecht

Gerelateerd nieuws

PvdD wil verdere kap bomen Oudegracht voorkomen

De Partij voor de Dieren en GroenLinks stelden vandaag vragen aan wethouder Geldof over de noodkap van bomen aan de Oudegrach...

Lees verder

Partij voor de Dieren pleit voor meer milieuvriendelijke maatregelen in stedelijk mobiliteitsplan

Deze week besprak de Partij voor de Dieren voor de tweede keer het Utrechtse mobiliteitsplan ‘Slimme Routes, Slim Regelen, Sl...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief