Contract voor betere hulp aan dieren in Utrecht onder­tekend


15 juli 2016

Op woensdag 13 juli 2016 ondertekenden de Dierenbescherming en wethouder Dierenwelzijn Paulus Jansen een contract voor de bescherming van alle in nood verkerende wilde en gedomesticeerde dieren in Utrecht. Dit in het bijzijn van de Partij voor de Dieren.

De PvdD heeft zich twee jaar lang ingezet voor deze samenwerking in en buiten de gemeenteraad. Hierdoor wordt de hulp aan wilde dieren beter geregeld, en ook de nachtopvang van zwerfdieren, spoedeisende hulp voor gewonde dieren in het weekend en preventieve voorlichting en advisering.

Dankzij de Partij voor de Dieren komt er ook structureel 175.000 euro per jaar bij voor de hulp aan dieren in Utrecht. PvdD-raadslid Eva van Esch: “Waar de PvdD bij verzoeken aan de wethouder steeds nul op het rekest kreeg als we vroegen om meer geld, is het ons nu gelukt meer hulp te krijgen voor noodlijdende dieren in Utrecht. Hier zijn we heel erg blij mee! Onze motie ‘Help ook wilde dieren in nood’ uit maart 2015 is hiermee voor een groot deel uitgevoerd. Dit is onder meer voor egels en eekhoorns, maar ook voor andere dieren, heel goed nieuws.”

Hieronder wat foto’s van de ondertekening, waar ook het Dierenasiel Utrecht, de Vogelopvang en Dierenambulance Utrecht bij aanwezig waren.

Wethouder Paulus Jansen ondertekent het contract

Directeur Peter Verdaasdonk van de Dierenbescherming tekent het contract

Alle betrokkenen, met fractiemedewerker Saskia Oskam van de PvdD

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Meer geld voor hulp aan dieren in Utrecht

De gemeente Utrecht investeert voortaan bijna twee keer zoveel geld in de hulp aan dieren. Het gaat om een extra structureel ...

Lees verder

Utrecht helpt reptielen op verzoek PvdD

De Partij voor de Dieren is blij dat de wethouder Dierenwelzijn zich samen met 18 andere wethouders uitspreekt tegen het houd...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief