Doe mee aan onze Dieren­dag­actie voor Dieren­voed­selbank Utrecht!


12 september 2022

Dinsdag 4 oktober is het weer Dierendag. De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil rond die dag – net als vorig jaar - Dierenvoedselbank Utrecht en haar cliënten met huisdieren extra ondersteunen. We roepen daarom iedereen op om op maandag 26 en dinsdag 27 september katten- en hondenvoeding te doneren! Wij brengen de complete inzameling vervolgens naar de Dierenvoedselbank.

De Dierenvoedselbank helpt minima met het voeden en verzorgen van hun huisdieren, zodat deze dieren gezond kunnen leven ondanks een krapper inkomen van hun verzorgers. Zeker in deze tijd hebben veel mensen het financieel zwaar en dan is het extra belangrijk om goed voor hun dieren te kunnen blijven zorgen. De Partij voor de Dieren ging onlangs weer in gesprek met de Dierenvoedselbank over wat zij nu nodig hebben. Wat vooral nodig is, is kattenvoer (droog en nat) en ook ‘natte’ kattensnoepjes zoals liquid snacks om katten bijvoorbeeld makkelijker medicijnen te kunnen geven. Ook hondenvoer is van harte welkom.

Kattenvoer en ‘natte’ kattensnacks nu het meest nodig

De Dierenvoedselbank is altijd op zoek naar diervoeding om te verdelen onder haar cliënten. In het kader van Dierendag roept de Partij voor de Dieren iedereen die (huis)dieren een warm hart toedraagt op om (extra) voedsel te doneren aan de Dierenvoedselbank. Dit is wat zij op dit moment het hardst nodig hebben:

  • Kattensnoepjes/snacks
  • Kattenvoer (zowel droog als nat)
  • Hondenvoer (zowel droog als nat)

Voer voor andere dieren en spullen zoals mandjes en speelgoed hebben ze op dit moment genoeg, dus de focus ligt dit jaar op voeding voor katten en honden.

We vragen iedereen die iets wil doneren om:

  • Op maandag 26 september tussen 10:00 en 20:00 uur spullen af te leveren op het Stadhuis op Korte Minrebroederstraat 2 (het oude stadhuis, in de binnenstad. Je kunt naar binnen aan de kant van het Stadhuisplein of de Stadhuisbrug). Je kunt de spullen afgeven bij de bewakers of bodes of direct in de bakfiets leggen die beneden in de hal klaarstaat.
  • Op dinsdag 27 september tussen 10:00 en 19:00 uur spullen af te komen leveren op het Stadhuis.

We brengen vervolgens de complete inzameling naar de Dierenvoedselbank. De Dierenvoedselbank neemt nieuwe verpakkingen droogvoer en natvoer aan, en droogvoerverpakkingen die nog niet over de datum zijn en waarvan het voer nog goed droog en eetbaar is. Dieetvoeding voor katten en honden is ook van harte welkom, denk aan niervoeding, voer tegen blaasgruis en dergelijke.

Vragen over deze actie van de Partij voor de Dieren kun je stellen via partijvoordedieren@utrecht.nl. We hopen dat jullie massaal willen doneren!

Andere donatiemogelijkheden

NB Mocht het je echt niet uitkomen om de spullen op de genoemde dagen te doneren via de Partij voor de Dieren, dan kun je ook zelf spullen kopen en/of brengen bij de partners van de Dierenvoedselbank: www.dierenvoedselbankutrecht.nl/index.php?page=inzamelpunten. Je kunt ook op dinsdag- en woensdagochtenden voer doneren bij de Dierenvoedselbank zélf. Dit kan van 11 tot 14 uur op de Burgemeester van Tuylkade 142 in Zuilen. Op de site van de Dierenvoedselbank zie je ook op welke andere manieren je ze kunt steunen.

Over de Dierenvoedselbank

Stichting Dierenvoedselbank Utrecht biedt sinds 2014 geheel belangeloos ondersteuning bij het onderhouden van huisdieren in Utrecht. Op deze manier draagt de Dierenvoedselbank haar steentje bij aan de maatschappij en zorgt ervoor dat mens en dier geholpen worden om uit de sociale armoede te komen. Zij hebben regels opgesteld voor mensen die in aanmerking willen komen voor steun. Zo wordt met degenen die aangesloten zijn voor hulp afgesproken dat zij geen nieuwe dieren in huis halen. Het gaat om steun voor dieren die al bij mensen woonden toen ze in de financiële problemen raakten.

De Partij voor de Dieren heeft regelmatig contact met de Dierenvoedselbank en brengt haar dienstverlening regelmatig bij de wethouders onder de aandacht, zodat zij steun (blijven) krijgen en niet vergeten worden als er over armoede en/of dierenwelzijn gesproken wordt.

Gerelateerd nieuws

Grootschalige festivals en evenementen rijzen de pan uit in Utrecht

De Partij voor de Dieren is weer volop bezig om zich in te zetten tegen de festivalisering in Utrecht. Het lijkt wel of er st...

Lees verder

Utrecht roept na klimaatcrisis nu ook de biodiversiteitscrisis uit

De Utrechtse gemeenteraad heeft vandaag besloten de biodiversiteitscrisis uit te roepen in Utrecht. Een meerderheid van de ra...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief