Duur­zaam­heids­pa­ra­graaf in aanvraag cultuur­sub­sidie


9 oktober 2015

Culturele instellingen worden verplicht in hun subsidieaanvragen een paragraaf te wijden aan hun duurzaamheidsambities. De Partij voor de Dieren kreeg gisteravond tijdens het debat over de nieuwe Cultuurnota een toezegging van wethouder Jongerius van Cultuur hierover. “Culturele instellingen zijn vaak al goed bezig met duurzaamheid, maar het kan alleen nog maar meer stimulans geven als het ook wordt genoteerd bij de aanvraag voor subsidie”, aldus Eva van Esch, raadslid van de Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren gaf tijdens haar bijdrage aan dat het voor festivals en evenementen die plaatsvinden in de openlucht zeer relevant is om te lezen hoe zij omgaan met hun omgeving. Van Esch: “Vragen als ‘hoeveel schade richt ik aan op de locatie?’ moeten standaard gesteld worden door festivals en evenementen. En daarbij uiteraard ook ‘Hoe richt ik zo min mogelijk schade aan?’”

Het formuleren van de duurzaamheidsambities kan ook voor instellingen met een eigen pand interessant zijn. Daarbij kunnen ze denken aan het verder isoleren van hun pand, het hebben van groene energie of het gebruik van duurzame materialen. Van Esch: “De cultuursector wil volgens mij graag een handje helpen om Utrecht klimaatneutraal te maken, met deze paragraaf helpen wij hen weer om hun bijdrage verder te ontwikkelen.”

Lees hier de bijdrage.

Gerelateerd nieuws

Utrechts Energieplan verre van baanbrekend

Tijdens de bespreking van het Energieplan in de Utrechtse gemeenteraad werd duidelijk dat GroenLinks-wethouder Duurzaamheid n...

Lees verder

Dankzij Partij voor de Dieren vuurwerkvrije zones in Utrecht

De gemeente Utrecht gaat mede dankzij de Partij voor de Dieren maatregelen nemen om het afsteken van vuurwerk in delen van de...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief