Eerste Meat Free Thursday op stadhuis


2 juni 2017

Utrechtse raadsleden, fractiemedewerkers, college van B&W en griffiemedewerkers hadden donderdagavond, voorafgaand aan de Algemene Beschouwingen op de Voorjaarsnota, voor het eerst een geheel vegetarisch diner, verzorgd door The Good Food Kitchen uit Utrecht.

Op initiatief van de Partij voor de Dieren was een cateraar geselecteerd die geen vlees of vis serveert. “We weten dat het eten van vlees onder andere bijdraagt aan opwarming van de aarde en zijn dus ontzettend blij met deze primeur. Op naar meer Meat Free Thursdays”, aldus Eva van Esch, raadslid namens de Partij voor de Dieren.

Gemeenteraadsleden, fractiemedewerkers, college van B&W en griffiemedewerkers kunnen voorafgaand aan raadsvergaderingen dineren op het stadhuis. De griffie regelt een buffet via een lokale cateraar, waarvoor fracties een voorstel kunnen doen. Mee-eten is daarbij voor eigen rekening. De Partij voor de Dieren vond het de hoogste tijd worden om eens een vegetarische cateraar uit te kiezen. Reacties van raadsleden en medewerkers op het vegetarische buffet waren positief. Van Esch: “Het eten was gewoon lekker, en draagt ook nog eens bij aan een betere wereld. Wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar.”

Tijdens de bijdrage van de Partij voor de Dieren gisteravond is de partij ingegaan op de rol die Utrecht moet spelen om klimaatproblemen terug te dringen. Daarin heeft de PvdD gewezen op de voortrekkersrol die de gemeente zou moeten spelen bij de vermindering van de vleesconsumptie. Tijdens de aankomende commissievergaderingen voor de Voorjaarnota zal de Partij voor de Dieren dan ook met voorstellen komen.