Handen af van de bomen!


1 juni 2016

Partij voor de Dieren Utrecht neemt op zondag 5 juni deel aan de demonstratie tegen de verbreding van de A27, georganiseerd door de Kerngroep Ring Utrecht. Gewapend met bordjes met de tekst Handen af van de bomen gaat de PvdD de strijd aan voor behoud van de honderden bomen die zouden moeten sneuvelen als de verbreding plaatsvindt.

Al jaren wordt er gesproken over de verbreding van de A27 naar twee keer zeven(!) rijbanen. De Partij voor de Dieren verzet zich al vanaf het begin tegen de plannen voor deze verbreding, die ten koste gaat van de kostbare Utrechtse natuur, de luchtkwaliteit en het woongenot van omwonenden. Amelisweerd is een belangrijk natuurgebied dat niet nog verder mag worden aangetast.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Onnodig en ongewenst asfalt aanleggen ten koste van honderden – veelal monumentale – bomen en andere natuur is iets waar wij ons met hand en tand tegen verzetten, zowel op gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau. Niet alleen de bomen zijn de dupe, maar ook de dieren die er leven en de mensen die van de unieke en bijzondere natuur in Amelisweerd genieten.”

Wie Amelisweerd niet eert is Utrecht niet weerd
In april 2013 nam PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand met een Utrechtse delegatie deel aan een megaprotest in Amelisweerd tegen de verbreding van de A27. Zij vroeg toen aandacht voor de verwoesting die met de verbreding zou worden aangericht voor de generaties na ons. In maart 2014 organiseerden Utrechtse leden van de Partij voor de Dieren onder leiding van raadslid Eva van Esch een protest getiteld ‘Wie Amelisweerd niet eert is Utrecht niet weerd’, met focus op de verslechtering van de luchtkwaliteit.

Van Esch: “Met nog minder dan een jaar te gaan probeert minister Schultz deze en andere snelwegverbredingen er nog door te drukken, maar de inwoners van Utrecht én de gemeente Utrecht willen de verbreding van de A27 helemaal niet en de verbreding is ook nog eens niet nodig. Bomen kappen voor een onzinnige verbreding van een snelweg? Nee! De Partij voor de Dieren blijft daarom roepen: ‘Handen af van de Bomen!’. En ik zal dit luidkeels verkondigen tijdens de demonstratie”.

Mensen kunnen ook de petitie tekenen op www.snelwegen-utrecht.nl/petitie

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil Utrechts mobiliteitsplan nog duurzamer maken

Bij de behandeling van het mobiliteitsplan Slimme Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen (SRSRSB) in de raadsvergadering van 26...

Lees verder

Foto’s demonstratie tegen verbreding A27

Samen met een paar honderd andere betrokken mensen protesteerde de Partij voor de Dieren gisterenmiddag tegen de verbreding v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief