Partij voor de Dieren blijft zich verzetten tegen bomenkap bij Golfclub De Haar


30 oktober 2018

Honderden (monumentale) bomen in Utrecht dreigen vanaf volgende week gekapt te worden, omdat de Utrechtse Golfclub De Haar wil uitbreiden. De Partij voor de Dieren blijft zich daartegen verzetten en dient donderdag 1 november een motie in om de kap alsnog te voorkomen.

De plannen voor de uitbreiding van Golfclub De Haar dateren al van 20 jaar geleden. Sinds de komst van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse raad heeft de partij vaak geprobeerd de plannen voor bomenkap van tafel te halen. Onlangs stemde een meerderheid van de golfclub alsnog voor uitbreiding. De kapwerkzaamheden mogen nu vanaf 1 november plaatsvinden.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Genoeg is genoeg. Sinds 1970 is het aantal populaties wilde dieren wereldwijd met 60% afgenomen. Ook in Utrecht staat de natuur diep in het rood. Het is daarom onbegrijpelijk dat kortetermijnbelangen, zoals die van een potje golf, dan belangrijker worden geacht dan die van de natuur, biodiversiteit en het klimaat.”

Ook de maatschappelijke onvrede neemt steeds verder toe. Afgelopen week tekenden meer dan 6500 burgers een petitie om de uitbreiding tegen te gaan. Op 31 oktober, de dag voordat de kapwerkzaamheden mogen plaatsvinden, vindt een door actiegroep Utrecht Klimaatneutraal 2030 georganiseerde openbare demonstratie plaats bij de golfclub, waarbij de handtekeningen worden overhandigd aan de eigenaar. Raadslid Maarten van Heuven en een aantal actieve leden van de Partij voor de Dieren zijn hierbij aanwezig.

Gerelateerd nieuws

Door PvdD wordt dienstverlening omtrent geluidsoverlast verbeterd

Veel inwoners van Utrecht ervaren dat de gemeente hun klachten over festivalherrie niet accuraat afhandelt. Dat blijkt uit de...

Lees verder

Partij voor de Dieren dient motie in tegen toenemend vliegverkeer

De Partij voor de Dieren dient morgen tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2019 een motie in om de groeiende luch...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief