Partij voor de Dieren voert actie tegen groot­schalige bomenkap Golfclub De Haar


4 maart 2018

De Partij voor de Dieren voerde vandaag actie tegen de bomenkap voor de uitbreiding van Golfclub De Haar. Met borden met de tekst Kappen met Kappen vroegen actieve leden van de partij aandacht voor het feit dat in dit bijzondere natuurgebied naast Kasteel De Haar meer dan 750 bomen – waaronder meer dan 100 monumentale bomen - gekapt gaan worden voor uitbreiding van het aantal holes op de golfbaan.

De Partij voor de Dieren voert al langere tijd actie tegen deze bomenkap, samen met andere natuurliefhebbers. De partij stelde vragen aan het college van B&W, diende moties in, organiseerde protesten, was bij de rechtszaak over de bomenkap en vroeg er aandacht voor via haar social media en site. Ondanks weerstand van veel natuurliefhebbers én een groot deel van de leden van de golfclub besloten het golfclubbestuur en het college van B&W dat de bescherming van de flora en fauna in dit gebied niet opwegen tegen het plezier van een handvol golfers.

Geen natuur meer over
PvdD-lijsttrekker Eva van Esch: “Waar andere partijen als D66 en GroenLinks al lang afgehaakt zijn in de strijd voor de bomen, gaat de Partij voor de Dieren door. Voor ons is een groen Utrecht écht belangrijk, en wij geven niet op. We worden niet voor niets dé bomenpartij van Utrecht genoemd. En het gaat in dit gebied natuurlijk niet alleen om de bomen. Tijdens onze actie zagen we reeën, konijnen en diverse vogels. Die verdienen onze bescherming. Het kan toch niet zo zijn dat in Utrecht altijd maar het belang van bepaalde groepen mensen vóór belangrijke natuur gaat. Als de gemeente op deze voet verder gaat blijft er geen natuur in Utrecht meer over. En dit raakt ook de mens, want ook voor onze geestelijke en fysieke gezondheid hebben wij de natuur ontzettend hard nodig.”

De Partij voor de Dieren blijft zich inzetten voor het behoud en het uitbreiden van de natuur in Utrecht. Niet alleen bij de golfbaan, maar ook bij onder meer Amelisweerd, in Leidsche Rijn (Park Overtuin moet terug in de plannen) en in de Utrechtse wijken.

--------------------------------

30 juni 2015: Kappen van monumentale bomen voor golfbaan ‘eeuwig zonde’

3 november 2015: Bijdrage bomen Zuiderpark en Golfclub De Haar

11 februari 2016: Bomenkap Haarzuilens lijkt illegaal gestart

16 februari 2016: Schriftelijke vragen Kap Haarzuilens illegaal?

18 februari 2016: PvdD aanwezig bij rechtszaak tegen bomenkap Haarzuilens

7 april 2016: Vragen en debat over vernietiging vergunning bomenkap golfbaan Haarzuilens

2 juni 2016: Bijdrage over bomenkap voor uitbreiding golfclub de Haar

22 juni 2017: Schriftelijke vragen over rommeltje rond afspraken golfclub De Haar

Gerelateerd nieuws

PvdD protesteert tegen onnodige bomenkap op de Maliesingel

Onlangs heeft de gemeente een vergunning verleend voor het kappen van deze es aan de Maliesingel. Reden: het aanleggen van ee...

Lees verder

Partij voor de Dieren veganiseert Utrechtse gemeenteraad

Op initiatief van de Partij voor de Dieren zal op donderdag 8 maart de gehele gemeenteraad een volledig plantaardige (vegan) ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief