Partij voor de Dieren vega­ni­seert Utrechtse gemeen­teraad


5 maart 2018

Op initiatief van de Partij voor de Dieren zal op donderdag 8 maart de gehele gemeenteraad een volledig plantaardige (vegan) maaltijd nuttigen. Dit in het kader van de Week zonder Vlees én het feit dat plantaardig eten bijdraagt aan een klimaatneutraal, diervriendelijk en duurzaam Utrecht.

De Partij voor de Dieren benadrukt sinds haar aantreden in de Utrechtse gemeenteraad in 2014 dat het eten van meer plantaardig voedsel beter is voor mens, dier, natuur en milieu. Op 22 februari verzocht de PvdD het college van B&W deel te nemen aan de Week zonder Vlees, die plaatsvindt van 5 tot en met 11 maart, en andere bedrijven, instellingen en scholen erop te wijzen dat ze ook mee kunnen doen. Het college reageerde hier positief op. Daarnaast vroeg de Partij voor de Dieren aan Kitchen Punx – the Garden of Vegan, die onder meer kookt voor ACU en vegan tapas avonden organiseert in Molen de Ster, om een maaltijd te verzorgen voor de Utrechtse gemeenteraad en ondersteunende ambtenaren bij de raadsvergadering van 8 maart.

Vegan tapas buffet in Molen De Ster door Kitchen Punx

Utrecht klimaatneutraal in 2030
PvdD-raadslid Eva van Esch: “Steeds meer mensen kiezen voor een meer verantwoorde maaltijd, dus zonder vlees en vis. De Partij voor de Dieren heeft bij het college van B&W benadrukt dat Utrecht alleen klimaatneutraal kan worden in 2030 als er ook gekeken wordt naar het terugdringen van de dierlijke eiwitconsumptie in Utrecht. En hoe kan dat beter dan door als gemeenteraad het goede voorbeeld te geven en te genieten van een heerlijke plantaardige maaltijd, gekookt door een lokaal initiatief, waardoor je dat stuk vlees of vis helemaal niet mist en ook nog iets goeds doet voor de wereld?”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren voert actie tegen grootschalige bomenkap Golfclub De Haar

De Partij voor de Dieren voerde vandaag actie tegen de bomenkap voor de uitbreiding van Golfclub De Haar. Met borden met de t...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil herplantplicht bomen

De Partij voor de Dieren heeft een initiatiefvoorstel ingediend om het herplanten van een nieuwe boom na bomenkap verplicht t...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief