PvdD aanwezig bij lancering Meat Free Monday op Univer­siteit Utrecht


14 oktober 2015

Op maandag 12 oktober lanceerden enthousiaste studenten, betrokken bij Green Office van de Universiteit Utrecht (UU), de campagne Meat Free Monday. Partij voor de Dieren Utrecht was bij de lancering aanwezig. Green Office probeert studenten en medewerkers van de universiteit over te halen om op maandagen geen vlees en vis meer te eten. Partij voor de Dieren-raadslid Eva van Esch: “Wij vinden dit een geweldig initiatief en hopen dat het navolging vindt op andere plekken in Utrecht!”

Green Office organiseert de komende maanden allerlei interessante activiteiten die aandacht vragen voor dierenwelzijn, klimaatverandering en andere gevolgen van de productie en consumptie van vlees.

De campagne werd ingeluid met een veganistisch buffet, waar de Partij voor de Dieren met plezier bij aanschoof. De PvdD ging in gesprek met studenten en met medewerkers van Green Office en werd enthousiast over de plannen voor de komende tijd. Zo is er binnenkort een vertoning van de film Cowspiracy en organiseren ze in januari de veganistische challenge Veganuary. Ook zijn ze in gesprek met de cateraars van de universiteit om de hele week meer vegetarisch en veganistisch voedsel aan te bieden.

De Partij voor de Dieren is al sinds haar aantreden in de Utrechtse gemeenteraad bezig met het promoten van meer vegetarisch en veganistisch voedsel in Utrecht, te beginnen bij de gemeentelijke organisatie zélf. Het eerste succes op dit gebied is dat tijdens raadsvergaderingen voortaan voornamelijk vegetarische hapjes worden geserveerd.

Tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2016 vroeg de Partij voor de Dieren of de gemeente ook wil aansluiten bij Meat Free Monday. Eva van Esch: “Als het Utrechtse college écht klimaatneutraal wil worden in 2030, moet zij toch echt grote stappen nemen in het consumptiepatroon van de eigen medewerkers. Wij hopen dat binnen de gemeente enthousiaste mensen opstaan die zich aansluiten bij Meat Free Monday, net als de studenten en medewerkers van Green Office. Wij vonden de lancering van hun campagne in ieder geval heel inspirerend!”

Gerelateerd nieuws

Dankzij Partij voor de Dieren vuurwerkvrije zones in Utrecht

De gemeente Utrecht gaat mede dankzij de Partij voor de Dieren maatregelen nemen om het afsteken van vuurwerk in delen van de...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil écht groene kerstbomen in Utrecht

Écht groene kerstbomen, dat is wat de Partij voor de Dieren wil in de gemeente Utrecht. Wat de PvdD betreft wordt namelijk ni...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief