PvdD-raadslid Eva van Esch stelt zich kandidaat als lijst­trekker verkie­zingen 2018


17 mei 2017

Eva van Esch, raadslid van de Partij voor de Dieren, heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Van Esch is fractievoorzitter en raadslid sinds het aantreden van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad in april 2014.

Eva van Esch heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor een veel grotere focus op dierenwelzijn in de Utrechtse gemeenteraad, bij het college van B&W en bij de Utrechtse ambtenaren. En met succes: dankzij de Partij voor de Dieren kwam er onder meer een wethouder Dierenwelzijn, een nieuwe Nota Dierenwelzijn, een Jaarverslag Dierenwelzijn en meer geld voor hulp aan (wilde) dieren in Utrecht. Van Esch: “Ook gaven we diverse keren aan dat er veel minder vlees en vis gegeten moet worden in de gemeentelijke organisatie, omdat je dan pas écht grote stappen zet richting een klimaatneutraal Utrecht in 2030.”

De Bomenpartij
De PvdD heeft het bomenbeleid flink op de kaart gezet de afgelopen jaren, en kwam op voor de vele bomen die jaarlijks in Utrecht worden gekapt. Van Esch: “We werden hierdoor door de media en mede-raadsleden al gekscherend ‘De Bomenpartij’ genoemd. Mooi, want er moet veel meer aandacht komen voor bomen en groen in Utrecht. En ook voor het welzijn van dieren én duurzaamheid. En daarom ga ik heel graag door als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, om ons werk voor dieren, natuur en milieu onverminderd voort te zetten én uit te bouwen, en het college van B&W flink achter de broek aan te blijven zitten rond bovenstaande onderwerpen.”

Aandacht voor de bomen in de raadszaal van Utrecht

Niet van de compromissen
Van Esch is niet van de compromissen, maar gaat soms keihard in tegen collegebeleid en de andere partijen in de gemeenteraad. Zo geeft ze steevast in de raad aan dat het college niet zo’n focus moet hebben op groeien en alsmaar meer bouwen in Utrecht, en weet ze samen met haar fractie dierenwelzijn, duurzaamheid en groen in vele beleidsbesprekingen mee te nemen, ook al is er op het oog geen link met deze onderwerpen. Van Esch: “Gaat het over bouwen, dan hebben wij het over gebouwbewonende soorten als mussen en gierzwaluwen. Gaat het over de Utrechtse wateren, dan vragen wij het college om FUPs (Fauna Uittreed Plaatsen) aan te leggen. Gaat het over cultuur, dan vragen wij het college om geen evenementen met dieren meer te organiseren. We hebben de boel opgeschud en ogen geopend.”

De kandidatuur van Van Esch moet nog worden goedgekeurd door de kandidatencommissie en het partijcongres van de Partij voor de Dieren. Zeker is dat er volgens de Partij voor de Dieren nog heel veel te doen is om Utrecht écht diervriendelijk, groen en duurzaam te maken. En daar wil Van Esch zich samen met haar fractie de komende jaren voor blijven inzetten.

Zie hier een overzicht van de successen van de Partij voor de Dieren in Utrecht: https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/successen.

Gerelateerd nieuws

PvdD over Voorjaarsnota 2017: Leefbaar en gezond betekent ook groen en duurzaam

Het college van B&W van Utrecht zegt te investeren in een leefbare en gezonde stad, maar de gemeenteraadsfractie van de Parti...

Lees verder

Gemeente Utrecht plaatst borden tegen dump van 'eendenbrood'

De gemeente Utrecht heeft vandaag borden geplaatst om mensen te vragen geen brood te dumpen voor eenden en andere vogels. Al ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief