PvdD stelt vragen over stimu­leren verduur­zaming evene­menten Ooster­spoor­baanpark


21 augustus 2017

De Markt om de Hoek is één van de initiatieven in Park Oosterspoorbaan. De markt met lokale producten wordt vier keer per jaar voor en door omwonenden georganiseerd. Omdat het initiatief gericht is op duurzaamheid en sociale samenhang, wil men daar bij de organisatie ook zoveel mogelijk rekening mee houden.

Op verschillende gebieden, waaronder gescheiden afvalinzameling, energievoorziening en het maaibeleid, loopt de organisatie echter tegen hobbels aan bij de gemeente Utrecht. De Partij voor de Dieren betreurt het dat de gemeente het maken van duurzame keuzes zo moeilijk maakt voor dit soort kleinschalige en duurzame initiatieven en vindt ook dat het zonde van de tijd van vrijwilligers is dat zij vastlopen in de ambtelijke organisatie.

Daarom vroeg de Partij voor de Dieren aan het college wat de gemeente doet om het verduurzamen van evenementen zo makkelijk mogelijk te maken en hoe zij organisaties hier verder bij kan ondersteunen.

De schriftelijke vragen zijn hier te vinden. De antwoorden worden over ongeveer 4 of 5 weken verwacht

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren vraagt organisator Leidsche Rijn Festival reptielenshow te schrappen

UPDATE 23 augustus 2017: de organisatie wil dit programmaonderdeel niet schrappen, want ze zeggen dat het publiek de dieren n...

Lees verder

Bomen gekapt voor een privézwembad

De Partij voor de Dieren stelt morgen mondelinge vragen aan het college van B&W over het kappen van bomen voor de aanleg van ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief