Vijf vuur­werk­vrije zones dankzij Partij voor de Dieren


1 november 2017

Dankzij herhaaldelijke pleidooien van de Partij voor de Dieren worden er de aankomende jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones ingesteld in Utrecht. Wat de Partij voor de Dieren betreft kan het vuurwerkbeleid nog veel verder verbeterd worden om dieren en natuur te beschermen. De partij blijft zich daarom inzetten om te voorkomen dat er vuurwerk afgestoken mag worden in en rondom parken, en om alle Utrechtse dierenverblijven te beschermen met een vuurwerkvrije zone.

Eva van Esch, raadslid van de Partij voor de Dieren in Utrecht: “Komende jaarwisseling worden twee maneges, twee dierenweides en de omgeving van de Vogelopvang vuurwerkvrij verklaard. Wat ons betreft is dit de eerste stap richting vuurwerkvrije zones rondom álle dierenverblijven. De burgemeester heeft nu al aangegeven voor de volgende jaarwisseling een voorstel te doen voor vuurwerkvrije zones bij álle dierenverblijven. De gemeenteraad beslist hier echter over, dus we moeten maar afwachten of andere partijen (naast GroenLinks, die hier net als wij voorstander van is) dit net zo belangrijk vinden als wij.”

Omdat vuurwerk niet alleen schadelijk is voor dieren maar ook gevaarlijk is voor mensen en milieu, vindt de Partij voor de Dieren dat het afsteken van vuurwerk door consumenten verboden moet worden (aangevuld met een centrale professionele vuurwerkshow). Van Esch: “Zolang dit verbod landelijk nog niet geregeld is, willen we dat de gemeente Utrecht in ieder geval parken, natuurgebieden en dierenverblijven vuurwerkvrij verklaart.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen Utrecht

De Partij voor de Dieren neemt op 21 maart 2018 opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht. Deze week i...

Lees verder

Coalitiepartners GroenLinks en D66 laten Milieucentrum vallen

Bij de behandeling van de Programmabegroting 2018 in de Utrechtse gemeenteraad is een voorstel van de Partij voor de Dieren o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief