Monde­linge vragen Schapen in paniek door vuurwerk


Indiendatum: 16 nov. 2023

Mondelinge vragen 3, 16 november 2023

Sinds een maand wordt er dagelijks zwaar vuurwerk afgestoken in ’t Zand in Leidsche Rijn. Van bezorgde bewoners hoorden we dat er schapen staan in Park Grootzandveld. Deze schapen (en vast ook andere dieren) zijn iedere keer helemaal in paniek. Hoewel er af en toe handhavers lijken te komen omdat bewoners dit dierenleed bij de gemeente blijven melden, hebben bewoners het gevoel dat er verder niets gebeurt om het welzijn van de schapen te verbeteren.

De Partij voor de Dieren heeft hierover de volgende vragen:

1. Is het college bekend met het feit dat op deze locatie iedere dag zwaar vuurwerk wordt afgestoken?

2. Is deze locatie aangemerkt als ‘plaats van aandacht’ voor het afsteken van zwaar vuurwerk? Zo nee, waarom niet? Hoe zit het met (extra) handhaving op deze plek?

3. Wat gaat het college doen om ervoor te zorgen dat hier geen vuurwerk meer wordt afgestoken en ook dat de schapen - als dat niet lukt – in overleg met de verzorger een veilig heenkomen krijgen tot na de jaarwisseling, wanneer nog veel meer overlast wordt verwacht?

4. Klopt het dat dit Park aangemerkt is als vuurwerkvrije zone tijdens de jaarwisseling, en welke zones komen er nog meer bij ten opzichte van de vorige jaarwisseling?

Saskia Oskam, Partij voor de Dieren

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen Vermijd milieuvervuiling door bijengif

Lees verder

Mondelinge vragen Te vroeg gekapt aan de Ivoordreef

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer