Raads­bij­drage Beleids­kader Flits­be­zorging


22 juni 2023

Flitsbezorging vinden we een toppunt van luiheid en overconsumentisme. Dat is en blijft onze mening, dat ik in de commissie uitgebreid heb toegelicht. We dienen een aantal voorstellen mee in, en hebben zelf ook twee voorstellen.

Supermarkten houden we aan sluitingstijden, en we onderhandelen zelfs met ze over wanneer ze geen alcohol mogen verkopen. Maar de flitsbezorgers worden niet aan tijden gehouden want er wordt gestuurd op overlast. Dat is oneerlijk, en daarbij duurt het even voordat overlast als zodanig herkend wordt. Daarom het amendement Beperken van levertijden snelle boodschappenbezorging met ChristenUnie, PvdA, Utrecht Solidair en GroenLinks.

En wie zich afvraagt waarom deze tijden? Ik was gul, ik had ook 20-08 kunnen nemen zoals de meeste supermarkten, maar ik was in een goeie bui.

Dan, voorzitter, het bezorgen van boodschappen en ook maaltijden gaat gepaard met afval dat, als dat bezorgd wordt in de openbare ruimte, kan bijdragen aan zwerfafval. Wij willen graag dat dat snelle boodschappen en maaltijden alleen op woon- en werkadressen gekleverd worden. Hiermee voorkom je niet dat mensen vervolgens zelf met hun waren naar een park ofzo gaan, maar de drempel wordt hiermee wel hoger. Opleggen aan de bezorgers kan juridisch lastig zijn, maar afspraken maken kan wel. Daarom motie Alleen leveren op woon- en werkadressen, met ChristenUnie, Utrecht Solidair en GroenLinks.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Raadsvoorstel Startdocument Burgerberaad

Lees verder

Commissiebijdrage Financiën Voorjaarsnota 2023

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer