Raads­bij­drage Debat Raads­brief Evaluatie tijde­lijke terrassen 2021 en tech­nische wijzi­gingen beleids­regel terrassen


15 september 2022

Dank, voorzitter. De Partij voor de Dieren gaf het al in de commissie. Leefbaarheid is leidend voor onze fractie in de discussie over tijdelijke terrassen. Aan de buurt was beloofd dat de tijdelijke terrassen er alleen tijdens de anderhalvemetersamenleving zouden zijn. Geluidsoverlast en vermindering van de toegankelijkheid zijn geen uitzondering. Ondernemers die definitief een groter terras willen, dienen de normale procedure te volgen. Onze fractie is het er mee eens dat terughoudendheid in de binnenstad daarbij gepast is, en dat een ondernemer reguliere leges en precario moeten betalen.

Dankzij onze overgenomen motie Winter­ter­rassen zonder heaters (297/2020) was terrasverwarming niet toegestaan op de tijdelijke terrassen. En dankzij onze overgenomen motie Pak die energieverspilling aan (138/2022) gaat het college onder andere niet-duurzame terrasverwarming aanpakken. Wij kijken uit naar de update die aan het eind van het jaar onze kant op komt.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Debat Intentiedocument Herontwikkeling Van Heukelomlaan-Berlagestraat

Lees verder

Raadsbijdrage Raadsvoorstel Omgevingsvisie Utrecht Science Park 2040

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer