Partij voor de Dieren stelt vragen over insec­ten­res­taurant Rentokil


29 mei 2014

"Niets mis met een lekker insectje". Dat zegt verdelgingsbedrijf Rentokil over hun pop-up restaurant in Utrecht op 4 juni 2014, waar mensen insecten kunnen eten. Aan de hand hiervan stelde de Utrechtse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren op 28 mei schriftelijke vragen aan het college van B&W. Het verdelgingsbedrijf wil met het eendaagse restaurant aandacht vragen voor de ‘plagen’ waar mensen mee te maken kunnen krijgen in de zomer én voor het feit dat er blijkbaar “niets mis is met een lekker gebakken insectje”.

Met slogans als “Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes” en “If you can’t beat them, eat them” wil Rentokil mensen naar hun restaurant lokken, maar veel Nederlanders gruwen van het idee om insecten te eten. De Partij voor de Dieren vreest dat er met de promotie van het eten van insecten weer een geheel nieuwe dierindustrie gecreëerd wordt onder het mom van duurzaamheid. Naar dierenwelzijn wordt er naar onze mening niet gekeken.

In het kader van duurzaamheid en dierenwelzijn pleit de Partij voor de Dieren juist voor de overgang naar een meer plantaardig dieet. De partij vindt dat hiermee veel grotere stappen gezet kunnen worden voor dieren, natuur en milieu.

De schriftelijke vragen vindt u hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Schriftelijke vragen circussen met dieren in Utrecht

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren diende vandaag schriftelijke vragen in over het toestaan van circussen m...

Lees verder

Stop de verkoop van kattenverjagers

Als het aan de Partij voor de Dieren en Student & Starter ligt komt er een einde aan de verkoop van kattenverjagers aan parti...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief