Stop de verkoop van katten­ver­jagers


30 mei 2014

Als het aan de Partij voor de Dieren en Student & Starter ligt komt er een einde aan de verkoop van kattenverjagers aan particulieren in Utrecht. Ook willen de partijen weten of de gemeente, bedrijven en instanties nog steeds Mosquito’s inzetten tegen bijvoorbeeld hangjongeren.

Mosquito’s/kattenverjagers zijn apparaten die zeer hoge (8-20 kHz) en ultrasone geluidsfrequenties (>20 kHz) produceren om mensen (hangjongeren), katten en/of andere dieren mee te verjagen.

Niet alleen mensen en katten ondervinden schade van de Mosquito’s/kattenverjagers: uiteraard zijn de hoogfrequente geluiden ook schadelijk voor andere (nacht)dieren, zoals vleermuizen, honden, konijnen, vogels, egels en hoefdieren.

In België is het gebruik van Mosquito’s inmiddels verboden, omdat blootstelling aan het hoogfrequente geluid schadelijke effecten op de gezondheid heeft, zoals hoofdpijn, oorsuizen (tinnitus), vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid. Er kan zelfs, ten gevolge van langdurige blootstelling aan de pieptoon, blijvende gehoorschade optreden.

De Partij voor de Dieren en Student & Starter maken zich zorgen over het gebruik van de Mosquito’s/kattenverjagers en soortgelijke apparatuur in de gemeente Utrecht. Daarom hebben wij gezamenlijk deze vragen aan het college van B&W gesteld.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stelt vragen over insectenrestaurant Rentokil

"Niets mis met een lekker insectje". Dat zegt verdelgingsbedrijf Rentokil over hun pop-up restaurant in Utrecht op 4 juni 201...

Lees verder

Utrecht wil geen verbod op afsteken consumentenvuurwerk

In antwoord op schriftelijke vragen van Utrechtse raadsleden van de Partij voor de Dieren en GroenLinks antwoordde de gemeent...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief