Partij voor de Dieren voert actie voor dieren Leeu­westeyn


2 juni 2021

De Partij voor de Dieren komt zaterdag 5 juni in actie voor de in het wild levende dieren in Leeuwesteyn. Deze dieren komen steeds meer in de knel door nieuwbouw en toenemend verkeer, met als gevolg dat in Leeuwesteyn veel hazen, konijnen en fazanten worden doodgereden. Na de nodige politieke actie meent de PvdD dat het college van B&W de dieren onvoldoende beschermt en geen leefruimte en groen biedt. Daarom plaatst de Partij voor de Dieren zaterdag vanaf 11:00 uur verkeersborden om extra aandacht te vragen voor de zorgelijke situatie rond de dieren én om te voorkomen dat ze doodgereden worden.

Al in 2015 vroeg de Partij voor de Dieren aandacht voor de negatieve gevolgen van het verwijderen van vele bomen en groen in Leeuwesteyn voor woningbouw. In 2017 werd duidelijk dat wilde dieren als hazen, konijnen en fazanten ernstig in de knel kwamen door de werkzaamheden en nieuwe woningen. De PvdD stelde toen vragen aan het college met als doel het bepleiten van meer ruimte, groen en bescherming van de dieren. Omdat hier geen gehoor aan werd gegeven en de partij steeds meer signalen kreeg én nog altijd krijgt van bezorgde bewoners, stelde de PvdD in april weer twee keer vragen over de noodzaak meer ruimte en groen voor de dieren te behouden en creëren. Bewoners melden steeds meer doodgereden dieren in Leeuwesteyn.

Partij voor de Dieren-raadslid Maarten van Heuven: “We krijgen regelmatig schrijnende verhalen van ontheemde wilde dieren die over de bouwplaats en de wegen eromheen lopen, met veel gestreste en dode dieren tot gevolg. Als we de wethouder ernaar vragen, krijgen we te horen dat ze genoeg ruimte hebben en kunnen uitwijken naar plekken als het Willem Alexanderpark, maar dat is slechts een kortgemaaide strook gras waar intensieve recreatie voorop staat. Er wordt wel beloofd dat er wat groen bij komt en dat dat voldoende moet zijn voor de dieren, maar dat is echt niet het geval. Daarom proberen we met de actie van aanstaande zaterdag in ieder geval te voorkomen dat er nog meer dieren worden doodgereden. Liefst willen we dat er meer ruimte, groen en schuilmogelijkheden voor de dieren komen. Groen dat geschikt is voor wilde dieren als fazanten, hazen en konijnen uiteraard. We blijven dit benadrukken, in de gemeenteraad en daarbuiten. We roepen inwoners op melding te doen bij de gemeente als het bij hen in de omgeving misgaat rond dieren in het wild. Hopelijk gaat de wethouder alsnog doorpakken als het gaat om de bescherming van de wilde dieren in Leeuwesteyn en andere wijken met veel nieuwbouw en/of wegen.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren eert inspanningen Vergroening Singel 030 voor dieren en groen

Vandaag eerde de Partij voor de Dieren Vergroening Singel Utrecht voor hun bijzondere inspanningen om de Utrechtse wateren te...

Lees verder

Vuurwerkverbod voor particulieren in gemeente Utrecht lijkt in aantocht

Utrecht wil het afsteken van vuurwerk in de gemeente aan banden leggen. Dat blijkt uit een brief die burgemeester Sharon Dijk...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief