Raads­bij­drage Raads­voorstel Toekomst parkeer­garage Springweg


17 juni 2021

1. Z.s.m. sluiten

De Partij voor de Dieren vindt parkeren in de binnenstad sowieso geen goed idee. Niet op de Oudegracht maar ook niet in de parkeergarage. Daarom mag deze parkeergarage wat de PvdD zo snel mogelijk gesloten worden: het leidt autoverkeer naar een plek in de stad die we niet willen, met geluidsoverlast en vieze lucht tot gevolg. De wegen van en naar de garage zijn smal, wat leidt tot onveilige situaties en de garage is lelijk. Aan lichtvervuiling gaat, ook door onze inzet, gelukkig op korte termijn iets gedaan worden, maar het blijft een groot stenig blok.

Het is cru dat het parkeren in deze garage de dekking is voor het opheffen van parkeerplekken elders in de binnenstad. Zoek daarvoor een andere dekking. Ik dien een amendement in om de garage zo snel mogelijk te sluiten en zo snel mogelijk is in dit geval 2024.

2. Gebruik van deze parkeergarage zo onaantrekkelijk mogelijk maken

  Onafhankelijk van wanneer de parkeergarage sluit, willen we sowieso maatregelen om alternatieven voor deze garage, zoals fiets & ov, en parkeergarages die dichter bij de ring -en dus verder uit de woonwijken- liggen aantrekkelijker te maken. En dat doen we door het onvindbaar en onaantrekkelijk maken van deze parkeergarage. In een eerste versie sprak mijn partij over het exorbitant verhogen van tarieven maar we begrepen dat dat voor sommige fracties wel erg heftig was. In deze motie roep ik op tot onderzoek en een plan.

  3. Omgeving van deze parkeergarage zo snel mogelijk vergroenen

   Ik heb nog 1 motie die ik wil indienen en die gaat over het vergroenen van de omgeving van deze parkeergarage. Het is hier onwijs stenig en zowel voor bezoekers als bewoners van de binnenstad is vergroenen een goed idee.

   Zo lang de garage nog in gebruik is wil je natuurlijk niet in groen investeren dat straks bij sloop van de garage ook weer verwijderd gaat worden, maar er zijn ook groene mogelijkheden die voor een korte periode al winst voor klimaat en gezondheid opleveren.

   Interessant voor jou

   Raadsbijdrage Raadsvoorstel Stedenbouwkundig Plan hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

   Lees verder

   Raadsbijdrage Algemene Beschouwingen Voorjaarsnota 2021

   Lees verder

   Help mee aan een betere wereld

       Word lid Doneer