Motie voor Utrechtse polder vol zonne- en wind­energie opnieuw ingediend


10 juni 2016

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 9 juni 2016 heeft de Partij voor de Dieren opnieuw een motie ingediend om polder Rijnenburg klaar te stomen om een polder vol zonnepanelen en windenergie te worden. Op 30 juni 2015 diende de Partij voor de Dieren al een motie in, samen met de ChristenUnie, PvdA, CDA, Stadsbelang Utrecht en Student & Starter. Deze motie haalde het niet, gezien GroenLinks, SP. VVD en D66 tegen stemden. De motie werd opnieuw ingediend, omdat GroenLinks gisteravond precies hetzelfde idee indiende, maar dan als GroenLinks plan.

Gemeenteraadslid Eva van Esch: "Oke, we zijn een haas in de marathon. Maar dit ging ons toch een beetje te ver. Vorig jaar tegen onze motie stemmen als GroenLinks en dan nu ons plan presenteren alsof het hun plan is. Nu wij onze motie opnieuw hebben ingediend verwachten wij bij de behandeling van de Voorjaanrnota op 30 juni 2016 wel een vóórstem van GroenLinks. Dat zou heel mooi zijn, want dan wordt onze motie alsnog aangenomen."

Polder Rijnenburg is een polder in de gemeente Utrecht, waar voorheen woningbouw zou gaan plaatsvinden. Deze plannen zijn in de ijskast gezet, waardoor er ruimte ontstaat voor duurzame ideeën. De Partij voor de Dieren diende daarom al in 2015 een motie in om van polder Rijnenburg een echte duurzame polder te maken vol zonnepanelen en windmolens. Lees hier onze bijdrage hierover.