Partij voor de Dieren presen­teert verkie­zings­pro­gramma voor Utrecht: “Verbeter de wereld, begin in Utrecht”


24 januari 2022

Partij voor de Dieren Utrecht presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Zoals gebruikelijk legt de partij de nadruk op aandacht voor dieren, natuur, milieu en klimaat, omdat op deze gebieden de grootste uitdagingen liggen en deze kwetsbare waarden het meest onder druk staan. Natuurlijk is er ook veel aandacht in het programma voor kwetsbare sociale waarden.

PvdD-lijsttrekker Maarten van Heuven in de inleiding van het programma:Soms word je moedeloos van alle berichten over klimaatverandering, de teloorgang van biodiversiteit en de stikstofcrisis. Kunnen we het tij nog keren, of is het vechten tegen de bierkaai? En kunnen we vanuit Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens daar iets tegen doen? Het antwoord is ja! Voor de radicale verandering die op korte termijn noodzakelijk is, is het nodig dat realisten die vasthouden aan hun idealen hun krachten bundelen. En juist in onze eigen woonomgeving, in en rond Utrecht, kunnen we samen het grote verschil maken. We hebben maar één planeet en de groep mensen die verandering wil, is groeiende. We komen op het punt dat die verandering ook binnen handbereik komt.”

De Partij voor de Dieren ziet dat haar waarden en standpunten bij steeds meer mensen gehoor vinden. De partij gaat er daarom vanuit dat een zetelaantal van 4 zeker haalbaar is in de Utrechtse gemeenteraad.

Nieuwsgierig naar het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren voor de gemeente Utrecht? Ga naar https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl. Op de site staat ook de kandidatenlijst.

Gerelateerd nieuws

PvdD doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Utrecht

Anne Sasbrink (37) is raadslid voor de Partij voor de Dieren gemeente Utrecht en verkiesbaar bij de komende gemeenteraadsverk...

Lees verder

Partij voor de Dieren krijgt steeds meer bijval voor hengelverbod in Utrecht

Onduidelijkheid over een contractverlenging van de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) spoorde de Partij voor de ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief