Alle moties PvdD Utrecht voor Voor­jaarsnota 2014 aange­nomen


18 juli 2014

De Utrechtse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren heeft voor al haar ingediende moties tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2014 op 17 juli een meerderheid behaald. De PvdD diende zeven moties in op het gebied van dieren, natuur en milieu.

Zo moet wethouder dierenwelzijn Paulus Jansen een inventarisatie maken van het budget dat in Utrecht beschikbaar is voor verbetering van het dierenwelzijn. Denk hierbij niet alleen aan subsidie aan de Vogelopvang en het dierenasiel, maar ook aan uitgaven voor Fauna Uittreed Plaatsen (FUP’s) in de Utrechtse singels en grachten en aan nestkasten voor bijen.

Wethouder Jansen heeft de PvdD tevens toegezegd dat hij eind juli samen met fractievoorzitter Eva van Esch een werkbezoek aflegt aan de gemeente Amsterdam, om te zien hoe zij de opvang van dieren regelen en met welk budget. Ook brengen van Esch en Jansen een bezoek aan de Vogelopvang in Utrecht.

Moties van de Partij voor de Dieren om voortaan alleen biologische voeding te serveren in de bedrijfsrestaurants van de gemeente, en alleen nog maar gebruik te gaan maken van dierproefvrije en biologische schoonmaakproducten kregen ook brede steun van de andere fracties.

Ook het voorstel van de PvdD om zonnepanelen op daken van scholen en groene tuinen, daken en gevels te stimuleren, evenals het inzetten op meer elektrisch vervoer over de Utrechtse grachten haalden een meerderheid.

Eva van Esch, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Utrecht: “Ook al zijn we als fractie net begonnen in Utrecht, het is mooi om te zien dat onze voorstellen ook door andere partijen worden gesteund. Hierdoor gaat de gemeente Utrecht meer aandacht besteden aan dieren, natuur en milieu. Met name dieren kregen volgens de Partij voor de Dieren onvoldoende aandacht in de gemeente. Hier brengen wij verandering in.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verzet zich tegen overlast zware industrie Lage Weide

De Partij voor de Dieren komt op voor de belangen van bewoners van de Utrechtse wijk Zuilen, die grote overlast ondervinden v...

Lees verder

Vragen over overlast Tour du Jour

Van omwonenden van de Mariaplaats vernam de Partij voor de Dieren dat er door het evenement Tour du Jour schade is aangebrach...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief